Crna hronika

Vukotića htjeli da otruju cijanidom u zatvoru! ČUDOM se spasio!

Autor mondo.me Izvor Kurir

Četvorica osumnjičenih za pripremanje ubistva Jovana Vukotića, vođe škaljarskog klana, skovala su plan da sipaju otrov u hranu koja mu se dostavlja iz jednog restorana

Izvor: Mondo/Goran Sivački

Istraga protiv četvorice uhapšenih muškaraca, zbog sumnje da su pripremali ubistvo jednog od vođa škaljarskog klana Jovana Vukotića, koji trenutno boravi u pritvoru Centralnog zatvora u Beogradu, pokazala je da su namjeravali da ga otruju natrijum-cijanidom, prenosi Kurir.

Kako izvor Kurira otkriva, vještačenje supstance koja je pronađena kod osumnjičenih pokazalo je da se radi o ovom hemijskom jedinjenju, koje bi, da je dospjelo u Vukotićevu hranu, ubilo „škaljarca“ za minut.

Kako smo ranije pisali, likvidacija Vukotića osujećena je prije mesec dana, kad je policija uhapsila osumnjičene.

Maskirani u policajce

"Prema do sada prikupljenim dokazima, četvorica osumnjičenih planirali su da, obučeni u policijske uniforme, presretnu osobu blisku Jovanu Vukotiću koja mu svakodnevno donosi ručak iz jednog poznatog beogradskog restorana. Međutim, to im nije pošlo za rukom, pošto su tu osobu presreli u trenutku kad kod sebe nije imala hranu, već garderobu. Predstavili su se kao policajci i zatražili da rutinski prekontrolišu šta nosi u kesama. Međutim, Vukotićevoj „posjeti“ to je bilo sumnjivo i sve je odmah prijavljeno nadležnima", otkriva izvor Kurira.

Policija je odmah identifikovala i uhapsila četvoro osumnjičenih, a osim lažnih policijskih prsluka, sa oznakama UKP, kačketa i policijske značke, koja je ukradena još 2006, kod njih je nađeno i oružje.

"Tada je kod njih pronađena i sumnjiva supstanca, a vještačenjem je utvrđeno da je riječ o opasnom otrovu, cijanidu. Da su uspjeli da cijanid ubace u hranu, nema sumnje da bi, i pored velikog i pojačanog obezbeđenja koje Vukotić ima u ćeliji, uspjeli u svojoj namjeri", kaže izvor i napominje da svaki pritvorenik ima pravo da dobija hranu od kuće ili iz restorana.

"Postoji pravilnik, po kom osuđeniku koji podnese zahtjev hrana može da stiže svakodnevno, jednom dnevno. Međutim, uprava hranu ne može da prihvati od bilo koga ko je donese, već se tačno zna ko može da je dostavi. Takođe, hrana koja stigne, prije nego što se da osobi, pregleda se, ali samo u smislu da u njoj nema nedozvoljenih predmeta, kao što su sječiva, nožići, testerice. Nije dozvoljeno da se unese meso s kostima ili hrana praškastog oblika. Međutim, sastav hrane se ne pregleda, pa je izvjesno da je spletom okolnosti Vukotić izbjegao smrt", dodaje on.

Pokrenut postupak

Protiv osumnjičenih je pokrenut postupak za nedozvoljeno držanje oružja, ali i za pripremu ubistva.

Istražitelji vjeruju da su paralelno pripremani likvidacija Vukotića i ubistvo Dedovića.

"Dedović i Vukotić su bili u izuzetno bliskim, navodno čak u kumovskim odnosima. Vjeruje se da je napad na njih nastavak krvavog rata dva najveća balkanska klana, kavačkog i škaljarskog, u kom je od 2014. ubijeno preko 40 ljudi. Praktično, likvidacijom njih dvojice „škaljarci“ bi nestali", dodaje sagovornik.