Crna hronika

Juretića smjestili odvojeno od ostalih pritvorenika

Autor mondo.me

Pritvoreni građevinski inspektor Vladan Juretić, koji je navodno zlostavljan u zatvoru, smješten je odvojeno od ostalih pritvorenih osoba

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

To su saopštili iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) i dodali da su obavijestili danilovgradsku policiju radi preduzimanja mjera iz njihove nadležnosti.

Kako su naveli, nadležni u UIKS-u u prethodnom periodu došli su do saznanja koja su ukazivala na sumnju da su pritvorenici sa kojima je Juretić bio smješten nepropisno postupali prema njemu.

Iz UIKS-a su kazali da su nadležni obavili razgovor i uzeli pisanu izjavu od Juretića i da je tom prilikom negirao bilo kakav vid zlostavljanja.

Juretić je, kako su rekli iz UIKS-a, naveo da mu nije poznato da ga je neko fotografisao dok je radio vježbe zbog zdravstvenih problema sa kičmom, niti da u sobi neko od pritvorenika posjeduje mobilni telefon.

Možda ce vas zanimati



“U konkretnom slučaju preduzete su i druge radnje i mjere u cilju utvrđivanja da li je u konkretnom slučaju došlo do bilo kog oblika torture prema Juretiću, kao i okolnosti pod kojima je nastao predmetni snimak”, navodi se u saopštenju.

Iz UIKS-a su rekli da su obavijestili Upravu policije, odnosno Odjeljenje bezbjednosti Danilovgrad, radi preduzimanja radnji i mjera iz njihove nadležnosti, kao i Zaštitnika ljudskih prava i sloboda, čiji su predstavnici obavili razgovor sa pritvorenikom.

Nadležni iz UIKS-a su od „Vijesti“, koje su danas objavile predmetni tekst, zatražili snimke koji se pominju, a na kojima su, kako se navodi, zabilježene scene mučenja pritvorenika.

Iz UIKS-a su rekli da je sa Juretićem jutros ponovo obavljen razgovor.

On je, kako su saopštili, ostao dosljedan prethodnoj izjavi u kojoj negira bilo kakvo neprimjereno postupanje od drugih pritvorenika prema njemu, ponavjaljući da se radilo o vježbama koje on radi zbog zdravstvenih problema.

Iz UIKS-a su poručili da će nadležni temeljno i do kraja ispitati svako saznanje u odnosu na konkretni slučaj, koje može da ukaže na bilo koji oblik torture ili drugo neprimjereno ponašanje u odnosu na Juretića.