Crna hronika

Advokati oslobođeni optužbe za stvaranje kriminalne organizacije

Autor mondo.me Izvor Standard

Viši sud obustavio je postupak protiv advokata Gorana Rodića, Siniše Gazivode i Marije Radulović, zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije, saopštila je portalu Standard portparolka Višeg suda Aida Muzurović.

Izvor: MONDO

"Rješenjem vijeća Višeg suda u Podgorici u fazi kontrole optuznice Specijalnog drzavnog tužilaštva, obustavljen je postupak protiv okrivljenih G.R., zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a stav1 u vezi stava 6 KZ CG i okrivljenih S.G., i M.R., zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a stav 2 u vezi stava 6 KZCG. Istim rješenjem potvrđena je optužnica SDT kojom je okrivljenima G.R., S.G., i M.R., stavljeno na teret izvršenje krivičnog djela prevara u pokušaju iz člana 244 stav 4 u vezi stava 1 u vezi člana 20 KZ CG.'', saopšteno je iz Višeg suda.

Protiv stava prvog navedenog rješenja, kako se dodaje, može se izjaviti žalba Apelacionom sudu Crne Gore u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravka rješenja, dok protiv drugog stava navedenog rješenja žalba nije dozvoljena.

Tužilaštvo sumnjiči Rodića, Gazivodu i Radulovićevu da su čelnicima italijanske kompanije A2A, koja je upravljala Elektroprivredom (EPCG), tražili novac, obećavajući im povlašćen status u istrazi.