Crna hronika

Potvrđena optužnica: Cetinjanin prijetio sugrađanki da će je dići u vazduh

Autor mondo.me Izvor Dan

Cetinjski Osnovni sud potvrdio je optužnicu protiv Đ.K, koji se tereti za krivično djelo iznuda u pokušaju. On je, kako je utvrđeno istragom, prijetio Cetinjanki S.V. tražeći od nje dvije hiljade eura, piše Dan.

Izvor: MONDO

Kako se navodi u optužnici cetinjskog Osnovnog državnog tužilaštva, optuženi je u prijetećoj poruci sugrađanki napisao da će je dići u vazduh, te da to ne dojavi nikome kako ne bi nastradao i neko ko nije povezan sa nastalom situacijom.

Okrivljeni je u prijetećoj poruci odredio gdje sugrađanka treba da mu donese novac. Takođe, naveo je i tačno vrijeme susreta. Naredio joj je i da novac stavi u plavu kesu.

Kako piše Dan, optužnicom se Đ.K. tereti da je počinio krivično djelo iznuda u pokušaju.

Kako se sumnja, to je uradio prijetnjom da će napasti S.V. iz Cetinja, kada je pokušao da je prinudi da mu preda 2.000 eura, saopšteno je iz cetinjskog Osnovnog državnog tužilaštva.

Okrivljeni je, sumnja se, pješke došao do ulazne kapije dvorišta porodične kuće u kojoj stanuju oštećena S. V. i njen sin P.J.

“Tada je na vratima ulazne kapije ostavio bijeli papir formata A4, na kojem je kompjuterski otkucana i odštampana poruka prijeteće sadržine: “2000 e 19.4.2019. U 20H, NA ĆIPURU U PLAVU KESU. IL DIŽEM I TEBE I AUTO. DOJAVE BEZ, DA NE NASTRADA NEKO KO VEZE SA OVIM NEMA”, piše u optužnici.