Crna hronika

Slučaj Jadran: Pokrenuta finansijska istraga protiv Rovčanina i Račića

Autor mondo.me Izvor Pobjeda

Specijalno tužilaštvo pokrenulo je finansijsku istragu protiv Dejana Rovčanina i Vladimira Račića, navodne organizatore kriminalne grupe koja je sredinom aprila prošle godine pokušala da prošvercuje 56 kilograma kokaina na školskom brodu "Jadran" iz Tivta u Tursku.

Izvor: MONDO/Mladen Stojović

Osim Rovčanina i Račića koji su u bjekstvu, na spisku za provjeru imovine nalaze se i imena Vojina Stupara, podoficira Vojske Crne Gore Duška Radenovića i Tivćanina Radomira Osmajića, piše Pobjeda.

Specijalno tužilašto pokrenulo je finansijsku istragu protiv ove grupe da bi provjerilo da li je imovina koju posjeduju srazmjerna njihovim zakonitim prihodima. U narednih nekoliko mjeseci, provjeravaće se dokumentacija vezana za pokretnu i nepokretnu imovinu osoba koje su pod istragom.

Predmet provjera biće nekretnine, vozila, registrovano oružje, razne dragocjenosti kao i uplate na bankovnim računima fizičkih i pravnih lica povezanih sa ovom petočlanom grupom, piše Pobjeda.

Optužnica koju je Specijalno tužilaštvo podiglo protiv ove petočlane grupe potvrđena je prije mjesec u podgoričkom Višem sudu.

Podsjećamo, brod ,,Jadran“ je 19. aprila u podne trebalo da krene na planirano krstarenje prema Istanbulu, ali nije isplovio jer je crnogorska vojna policija tog jutra zaplijenila skrivenu drogu i spriječila dalje krijumčarenje.

Prema stavu Specijalnog tužilaštva prikupljeni dokazi ukazuju da su Rovčanin i Račić tokom 2018. godine oformili kriminalnu organizaciju kojoj su pristupili Vojin Stupar, podoficir Vojske Crne Gore Duško Radenović i Tivćanin Radomir Osmajić, ali i stariji vodnik Miloš Kulić kome je u istrazi dodijeljen status svjedoka saradnika. Njihov zadatak je bio da na školski brod ,,Jadran“ sakriju kokain koji je trebalo da se preveze u Tursku. Pošiljka kokaina trebalo je da bude plaćena heroinom koji bi na isti način bio prokrijumčaren u povratku.