Crna hronika

Zbog incidenata u Podgorici, Nikšiću i Danilovgradu procesuirano 14 osoba

Zbog incidenata koji su se juče desili u Podgorici, Danilovgradu i Nikšiću više osoba je uhapšeno, saopšteno je danas iz policije.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

U Podgorici su zbog događaja koji su se desili sinoć privedeni M.Đ. (28), P.Đ. (25), S.K. (32), N.C. (31), D.K. (31), B.Š. (28), V.J. (31), L.N. (19), D.Ž. (18), R.B. (18), N.R. (26), V.M. (60) i M.M. (34).

“Policija je uhapsila V.J. i L.N. zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru. Zbog sumnje da su počinili krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti slobode su uhapšeni D.Ž, R.B. i N.R, a M.M. i V.M. su lišeni slobode zbog prekršaja iz Zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama”, naveli su iz Uprave policije.

Ističu da službenici Centra bezbjednosti Podgorica preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja odgovornosti pojedinaca, kao i identifikacije počinilaca, kako u vezi sa događajem u Zeti, tako i u vezi sa događajem kod Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

“Prilikom kamenovanja sinoć građani su lakše povrijedili sedam policijskih službenika, dok je jedan zadobio teže tjelesne povrede”, dodaju u policiji.

 I na području Danilovgrada je sinoć došlo do narušavanja javnog reda i mira zbog neprijavljenih javnih okupljanja i do blokiranja saobraćajnice.

“Uhapšen je M.K. (66) zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama. Policija je danas uhapsila i P.S. (46) zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru. Oni su procesuirani prema nadležnim sudovima”, kazali su u Upravi policije.

Nikšićka policija je 27. decembra podnijela Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu za preršaje protiv M.K. (31) i Ž.R. (19) zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i mir, odnosno isticanja zastave druge države bez odobrenja.

“Osim toga, istog dana je lišen slobode D.P. (29) iz Nikšića zbog sumnje da je počinio krivično djelo napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru uhapšen je S.Ć. (21). Osim toga, u Nikšiću je uhapšen i P.R. (53) zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru”, dodaju u policiji.