Crna hronika

Hapšenje u Španiji: Srpski držaljani na farmi uzgajali marihuanu

Autor mondo.me Izvor Kurir

Španska policija je u okviru akcije pod nazivom „Bašta“ uhapsila četvoro državljana Srbije, tri muškarca i ženu, zbog sumnje da su uzgajali marihuanu

U akciji policije, kako su preneli španski mediji, zaplenjeno je više od 6.000 stabljiki ove biljke, i to na farmi koja se nalazila u području teško pristupačnog mesta Farajan kod Malage.  

Osim četiri osobe srpske nacionalnosti, uhapšen je i jedan Španac. Istraga je započela kada je primijećeno da se na farmu odvoze cistjerne vode. Posumnjalo se da je reč o kriminalnoj organizaciji koja uzgaja drogu, ali je problem tokom istrage predstavljalo to što su imanje, odnosno farmu, odlično obezbijedili, da niko ne bi mogao da joj priđe - prenijeli su španski mediji.

Kako navode, agenti koji su radili na hapšenju osumnjičenih ispričali su da su uzgajivači postavili fizičko obezbjeđenje, ali i pse. - Imali su kućicu za nadzor, ljude koji su čuvali imanje da niko ne bi mogao da priđe, ali i pse koji su bili po obodima farme, pored kojih ni čovjek, a ni životinje nisu mogli neprimijećeno da prođu - ispričali su oni.

Na farmi su, kako prenose mediji, napravili i vještački sistem za navodnjavanje biljaka. Kada su policajci upali, osim 6.043 stabljike marihuane u različitim fazama rasta, pronađen je 21 gram hašiša i 11 grama hašiša u prahu, kao i najmodernija oprema za uzgoj marihuane.

Pretpostavlja se da je grupa duže vrijeme gajila marihuanu, a provjerava se ko su bili kupci i na koji način su je distribuirali do njih. Takođe, provjerava se da li je narkotik bio namijenjen španskom tržištu ili je rasturan širom Evrope - prenijeli su mediji i napomenuli da se pretpostavlja da je uhapšena grupa bila dio veće i dobro organizovane kriminalne bande.