Crna hronika

Osumnjičeni za ubistvo Šarovića biće uskoro izručen Crnoj Gori

Autor mondo.me Izvor Dan

Jedan od osumnjičenih za ubistvo Novljanina Stefana Šarovića Dušan Šiljo, uskoro će biti izručen Crnog Gori

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Nakon što je saslušan u Bosni i Hercegovini, odobreno je takozvano odloženo izručenje Crnoj Gori, piše "Dan".

Šiljo ranije nije mogao biti izručen crnogorskim organima zbog postupaka koji se vode protiv njega u Bosni i Hercegovini zbog više lakših krivičnih djela. On je nakon ubistva Šarovića pobjegao, ali je uhapšen na teritoriji Bosne i Hercegovine. Za ubistvo Šarovića osumnjičen je i Novljanin Nikola Ivović, koji je u bjekstvu.

Šarović je ubijen 6. juna, oko 15.20, kod vile Akacija u Đenovićima. U njega je ispaljeno šest metaka. Čelnici Uprave policije saopštili su da ubistvo Šarovića nije naručeno. Pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije Enis Baković je nekoliko dana nakon ubistva Šarovića saopštio da su Ivović i Šiljo glavni osumnjičeni za to krivično djelo.

“Za njima su raspisane potjernice i protiv njih su podnijete krivične prijave”, kazao je ranije Baković.

Prema saznanjima policije, Šarović i osumnjičeni povezivani su sa prodajom narkotika. Tragajući za osumnjičenima, istražitelji su došli do sumnji da je Ivović pobjegao u Foču, gdje je našao pomoć u skrivanju. Zbog toga su iz crnogorske policije kontaktirali kolege iz Bosne i Hercegovine, koje su uključene u potragu.

Nakon ubistva je saslušano više osoba u svojstvu svjedoka. Iako su krivične prijave zbog ubistva Šarovića dosad podnijete samo protiv dvije osobe, policija nastavlja sa istragom kako bi utvrdila da li je još neko bio uključen u ovaj zločin. Zbog toga su inspektori Odsjeka kriminalističke tehnike uzeli uzorke DNK sa motocikla koji je policija pronašla, a za koji se pretpostavlja da je korišćen tokom ubistva, kako bi eventualno potvrdili sumnje.

Na snimcima video-nadzora koje je policija izuzela ne vidi se trenutak kada je Šarović upucan. Na snimku se vidi kada izlazi iz lokala u blizini vile gdje je ubijen. Vidi se i da je tada bio u društvu dvojice mladića koji su osumnjičeni za njegovo ubistvo.

Ivović poznat po prodaji droge

Osumnjičeni Nikola Ivović poznat je odranije policiji. On je hapšen u Bijelom Polju i Beogradu zbog šverca droge i osuđivan je zbog tog krivičnog djela.

Šiljo je rođen u Bosni i Hercegovini, a duže vrijeme živi na relaciji Kotor – Herceg Novi. Takođe, poznato je i da su se Šarović, Šiljo i Ivović dobro poznavali, a kao jedan od mogućih motiva sukoba istražuje se prodaja narkotika i dugovanje vezano za taj posao.