Crna hronika

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Mitra Pejovića

Autor mondo.me Izvor CdM

Policija pronašla i oružje

Izvor: iStock / Getty Images Plus

Podgoričanin Ivica Kaluđerović (43) uhapšen je zbog sumnje da je pucao u sugrađanina Mitra Pejovića (35), koji je juče preminuo od posljedica ranjavanja.

Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Centra bezbjednosti Podgorica Miloš Vučinić saopštio je da je policija za manje od 24 časa uspjela da rasvijetli ubistvo Pejovića, odnosno da identifikuje počinioca i prikupi dokaze, nakon čega je lociran i uhapšen Kaluđerović.

“Prilikom hapšenja od njega je oduzet pištolj”, rekao je Vučinić.

Izvor: Uprava policije

Kako je dodao, sumnja se da je tim pištoljem počinjeno ubistvo.

Vučinić je istakao da se Kaluđerović sumnjiči za krivično djelo ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

“Kaluđerović je priveden uz krivičnu prijavu državnom tužiocu Višem državnom tužiocu u Podgorici”, naveo je načelnik Odjeljenja kriminalističke policije.

Možda ce vas zanimati

Incident se, prema saznanjima CdM-a, dogodio u podgoričkom naselju Zabjelo u Ulici Milana Božovića, kada je Pejović, oko 01.20 časova poslije ponoći, otišao do kuće u kojoj žive osumnjičeni Ivica Kaluđerović (43) i njegov brat Goran Kaluđerović (48) gdje je nakon rasprave došlo do upotrebe oružja. Navodno, jedan od braće je Pejoviću dugovao oko 1000 eura, zbog čega je i došlo do sukoba među poznanicima. Sve se dešavalo ispred kuće Kaluđerovića.

Policija sumnja da su teško ranjenog Pejovića braća Kaluđerović dovezla do Urgentnog centra gdje su ga ostavili u nadi da će preživjeti. Teško povrijeđenom Pejoviću ukazana je pomoć, ali i pored svih napora ljekara nijesu uspjeli da ga spasu.

Policija je uhapsila Gorana Kaluđerovića zbog sumnje da je saučesnik u ubistvu Pejovića.

Juče je iz policije saopšteno da ih je osoblje Urgentnog bloka KCCG obavijestilo da su građani doveli Mitra Pejovića sa povredama nastalim od vatrenog oružja, te da preduzimaju sve neophodne aktivnosti u rasvjetljavanju ovog slučaja.

Tokom jučerašnjeg dana u prostorijama CB Podgorica saslušano je više osoba u vezi ubistva Pejovića. Više zvaničnih informacija policija nije saopštila.