Crna hronika

U okviru akcije Kargo do sada procesuirano 20 osoba

Autor mondo.me Izvor MINA

Službenici policije uhapsili su u Nikšiću D.A. (22) zbog osnovane sumnje da je član kriminalne organizacije, saopšteno je iz Uprave policije.

Izvor: MONDO, Stefan Stojanović

Navodi se da je D.A. uhapšen u koordinaciji sa Specijalnim državnim tužilaštvom (SDT), u nastavku operativne akcije Kargo u okviru koje je do sada procesuirano 20 osoba.

Iz policije su kazali da je D.A, uz krivičnu prijavu, sproveden specijalnom državnom tužiocu na dalju nadležnost i postupanje.

Sumnja se da je cilj te organizacije bio neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, pri čemu je svaki njen član imao unaprijed određene uloge i zadatke, a djelovanje je sprovođeno duže vrijeme na međunarodnom nivou.

Kako su rekli, uhapšen je i N.B (18) iz Nikšića zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i on je uz krivičnu prijavu sproveden nadležnom tužilaštvu.

Navodi se da je policija u Nikšiću, postupajući po naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, pretresla kuću i druge prostorije koje koristi N.B. (18).

„Pronađeno je deset pvc pakovanja sa sadržajem za koji se sumnja da je marihuana i da je bila namijenjena za uličnu prodaju, kao i pronađena bočica sa 43 različite tablete“, navodi se u saopštenju.

Nikšićka policija rasvijetlila je i dva krivična djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta.

Sumnja se da je razbojništvo na štetu jedne sportske kladionice u Nikšiću izvršio S.Č. (25), koji je tom prilikom prijetio nožem i otuđio 420 eura.

Iz policije su kazali da je, zbog sumnje da je izvršio to krivično djelo, nadležni tužilac naložio da mu se S.Č. sprovede na dalje postupanje i nadležnost i da se nakon saslušanja protiv njega podnese krivična prijava u redovnom postupku.

Kako su naveli, drugo rasvijetljeno krivično djelo iz te oblasti izvršeno je na štetu R.Đ. (41) iz Nikšića, kome je iz stana otuđeno 41 hiljada eura.

„Preduzimajući intenzivne mjere i radnje na rasvjetljavanju tog krivičnog djela, policija je identifikovala V.T. (22) iz Nikšića za kojeg se sumnja da je izvršilac“, rekli su iz policije.

Kako su dodali, nadležni tužilac u Nikšiću naložio je da se krivična prijava protiv V.T, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa, podnese u redovnom postupku.