Crna hronika

Priznao da je organizator šverca droge i oružja, ne i ubistva

Autor mondo.me

J. V. u Višem sudu priznao da je organizator kriminalne grupe koja se bavila švercom droge i oružja, ali negirao učešće u ubistvu Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića 31. marta centru Podgorice.

Izvor: MONDO

Prema saznanjima Pobjede, J.V. je na suđenju priznao da se bavio švercom droge na međunarodnom nivou i da je nelegalno držao pištolj.

Prema stavu tužilaštva, kriminalna grupa kojoj se sudi ima devetnaest članova a proces je u ovom slučaju zatvoren za javnost jer se na optužnici nalazi i maloljetna osoba, navodi podgorički dnevnik.

List podsjeća da se J.V. na teret stavljaju četiri krivična djela, dok je njegov sugrađanin M. J. označen kao direktni počinilac zločina.

Ostalih 17 osumnjičenih se terete između ostalog za stvaranje kriminalne organizacije, ali ne i za učešće u ubistvu.

Prema optužnici Specijalnog tužilaštva, devetnaest osoba su članovi kriminalne organizacije i svi su, kako istražitelji vjeruju, imali jasne i podijeljene uloge.

Pobjeda dodaje da je jedna od optuženih K. B. sklopila sporazum sa tužilaštvom u kojem je pristala da odsluži šest mjeseci kućnog pritvora.

U optužnici je opisana uloga K.B. i, prema prikupljenim rezultatima iz istrage, ona je, kako se vjeruje, iznajmila stan u kojem su se osumnjičeni sastajali, podijelili uloge i dogovorili detalje ubistva, navodi Pobjeda.