Crna hronika

LOCIRANI napadači na biznismena Daku Davidovića u "Kraun Plazi"!?

Izvor mondo.rs Izvor Blic

Na osnovu baznih stanica mobilnih telefona, nekoliko crnogorskih državljana iz kriminalnog miljea locirano je u blizini hotela "Kraun plaza" u trenutku atentata na Miodraga Daku Davidovića.

Prema informacijama koje je objavila "Borba" pozivajući se na izvore bliske istrazi, neke od tih osoba su napustile teritoriju Srbije, a sumnja se da su se sklonili u Crnu Goru.

Podsjećamo, pucnjava u "Kraun Plazi (nekadašnji Interkontinental) dogodila se u utorak uveče, dok je crnogorski biznismen Miodrag Daka Davidović sjedio u baru hotela zajedno sa vladikom Joanikijem, episkopom budimljansko-nikšićkim.

Ubrzo nakon ubistva, u Ulici omladinskih brigada na Novom Beogradu pronađen je zapaljeni automobil, a vatrogasci su nakon gašenja požara u njemu pronašli snajper za koji se sumnja da je korišćen u šaju likvidacije.

Automobil "reno" kojim je atentator pobjegao ukraden je u centralnoj Srbiji, i to dvije nedelje prije napada, prenosi "Blic".

Na Davidovića (62) je, kako su ranije objavili mediji, pucano sa razdaljine od oko 60 metara i sa visine koja odgovara prvom spratu neke zgrade. Snajperski hitac je bio precizan, ali mu je putanju donekle poremetilo debelo staklo hotela "Kraun plaza" što je Davidoviću i spaslo život.

Zasada, prve indicije policijske istrage govore da je, najvjerovatnije, snajperista imao pomagača u samom hotelu. Taj neko je morao da dojavi mjesto i vrijeme kada je Davidović došao u restoran, kao i gdje je sjeo. Upućeni navode da je crnogorski biznismen uvijek bio za istim stolom.

Davidovića je hitac pogodio u šaku i on se oporavlja od povreda.

Tagovi