Crna hronika

Telefon ga odao: Podgoričanin bio i na mjestu ubistva i paljenja automobila

Autor mondo.me

Analiza listinga telefonskih komunikacija pokazala da je R.P. bio na mjestu na kojem je ubijen Veselin Kalezić i lokaciji na kojoj je zapaljen automobil kojim je pobjegao ubica!

Izvor: MONDO

Podgoričanin R.P. je uhapšen 28. oktobra zbog sumnje da je član kriminalne organizacije pružao logističku podršku M.V. koji je u novembru prošle godine likvidirao Kalezića a pola godine kasnije, krajem aprila ove godine i Mila Ilića (28).

Analiza listinga telefonskih komunikacija pokazala je da je on 19. novembra prošle godine bio ispred lokala na Starom aerodromu ispred kojeg je likvidiran Veselin Kalezić. Takođe, bazne stanice koje pokrivaju teritoriju mjesta Botun u Zeti uhvatile su signal telefona R.P. u vrijeme kada je zapaljen automobil korišten u egzikuciji Kalezića navodi se u rješenju Apelacionog suda o produženju pritvora ovom okrivljenom, piše Pobjeda.



List navodi da prisustvo okrivljenog R.P. na mjestu ubistva i na mjestu gdje je zapaljeno vozilo, radi pružanja pomoći i podrške izvršiocu i unaprijed obećanom prikrivanju krivičnog djela i učinoca potvrđeno i analizom listinga njegovog mobilnog telefona.

Njemu je produžen pritvor produžen zbog opasnosti uticaja na svjedoke koji tužilaštvu u daljem toku istrage mogu pružiti informacije od značaja za utvrđivanje odlučnih činjenica i okolnosti.

Pobjeda podsjeća da je M. V. osumnjičen za ubistvo Kalezića uhapšen 12. juna u Novom Sadu. Specijalno tužilaštvo tereti R.P. kao pripadnika kriminalne organizacije, koju je sredinom 2017.godine formirala, za sada, nepoznata osoba.

Podgorički dnevnik prenosi da Specijalno državno tužilaštvo u dokumentu Apelaciog suda navodi da je svaki član kriminalne organizacije imao unaprijed određeni zadatak i ulogu, djelovanje kriminalne organizacije planirano je na duže vrijeme i u međunarodnim razmjerama.

U dokumentu se navodi da je nepoznati organizator radi realizacije neodređenog broja teških ubistava i krivičnih djela nedozvoljenog držanja oružja obezbjeđivao novac i materijalna sredstva za izvršenje navedenih djela, piše Pobjeda.

Istražitelji su, prema saznanjima lista, došli i do podataka da je R.P. nabavio “reno megan“ u decembru 2017. godine ukraden u Beogradu.

On je, kako se sumnja, na ukradeni automobil, stavio podgoričke tablice (PG CT 323) ukradene sa automobila vlasništvo S. A. a koji je bio parkiran ispred njene kuće u Sutomoru. R.P. je potom “sređeno“ vozilo stavio na raspolaganje M.V. radi izvršenja krivičnog djela. 

Njih dvojica su jedno vrijeme pratili Kalezića kako bi pronašli najadekvatnije mjesto za njegovu likvidaciju.

Prema nalazima iz istrage, R.P. i M.V.Popović su se 19. novembra 2018. godine oko 17 sati sa vozilom na koji su stavili ukradene tablice dovezli na Stari aerodrom ispred lokala “Level“.

M.V. je izašao iz vozila kada je primjetio da sa vozilom “reno megan“ (PG HF 508) nailazi Veselin Kalezić. On je izašao iz svog automobila i tada mu je Vujačić prišao i ubio ga sa leđa, ispaljujući nekoliko metaka. 

Nakon toga njih dvojica su pobjegli u selo Botun i kod napuštene kuće pored ograde KAP-a automobil koji su koristili u likvidaciji Kalezića, polili benzinom i zapalili ga radi uništenja tragova, navodi Pobjeda.

Pripremajući likvidaciju Ilića, njih dvojica su, prema tvrdnjama istražitelja, od rentakar agencije u Podgorici iznajmili automobil “reno klio“ (PG FT 837) kojim su više dana pratili metu radi izviđanja terena i pogodnog mjesta za izvršenje krivičnog djela.

Oni su 29. aprila pratili kretanje Ilića koji je u Ulici Oktobarske revolucije na kratko izašao iz svog vozila.

Prilikom povratka Ilića u automobil, M.V. mu je prišao sa leđa i u njega ispalio više projektila iz pištolja “glok“. 

Nakon likvidacije Ilica, R.P. je rentirani automobil predao na korišćenje bliskom srodniku M.V.

R.P. je prvi saopštio supruzi M.V. o hapšenju njenog muža, kome su lisice na ruke stavljene početkom juna u Novom Sadu.

Po ocjeni Specijalnog tužilaštva, upravo ove činjenice potkrepljuju osnovanu sumnju da je okrivljeni R.P. pomagao M.V. u likvidaciji Ilića i Kalezića.