Crna hronika

Na Daku pucano municijom velike razorne moći!

Autor mondo.me

Novi detalji istrage o atentatu na Miodraga Daku Davidovića u Beogradu.

Snimci sa tri nadzorne kamere koje je beogradska policija pregledala pokazali su da se napadač koji je iz snajpera pucao na Miodraga Daku Davidovića dovezao na 70-80 metara od biznis lože na prvom spratu beogradskog hotela Crowne Plaza. Nakon toga mu je trebalo oko 15 minuta trebalo mu je da parkira vozilo i pripremi se, prije nego je ispalio hitac na Davidovića, pišu Vijesti.

Pozivajući se na neimenovani izvor blizak istrazi, podgorički dnevnik piše da je napadač koristio municiju velike razorne moći, što svjedoči i to da je još 7-8 gelera završilo u plafonu i susjednim stolovima, kao i rupa na troslojnom staklu, prečnika sedam - osam santimetara!

Davidović je pogođen oko 20:40 u utorak, dok je u hotelskom restoranu sjedio u društvu episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija, koji tom prilikom nije povrijeđen. Biznismen iz Nikšića je sinoć uspješno operisan na jednoj beogradskoj privatnoj klinici, gdje su mu iz podlaktice izvađena dva gelera, ostaci metka koji ga je pogodio u lijevu ruku, navode Vijesti.

Rekonstrukcija obližnjih Geneksovih apartmana i ograde na gradilištu otežali su napadaču zadatak - jer je morao da puca iz nepovoljnog ugla, navode Vijesti pozivajući se na izvore bliske istrazi.


Kada se čuo tup udarac kroz staklo pratilac Davidovića je reagovao viknuvši “na pod, gađaju nas snajperom”.

Više srpskih i crnogorskih medija prenijeli su, pozivajući se na izvore bliske istrazi, da je Davidović ostao živ zahvaljujući troslojnom, nakrivljenom staklu kroz koje je prošao metak.

Procjena je da je takvo staklo promijenilo malo putanju metka i pogodilo Davidovića u ruku koju je u tom trenutku držao ispred grudi.

Davidović, inače, stanuje u hotelu gdje je ranjen a u trenutku atentata sjedio je sa episkopom Nikšićko Budimljanskim Joanikijem koji je u Beograd doputovao neput sat prije atentata.

Tagovi