Crna hronika

Veljović: Bezbjednosna situacija stabilna

Autor mondo.me

“Posvećenim i profesionalnim radom, policija će i dalje odlučno i hrabro stvarati bezbjedniji ambijent za sigurnu budućnost naše djece i novih generacija”, poručuje Veljović.

Izvor: Uprava policije/Twitter

Bezbjednosna situacija je u Crnoj Gori stabilna, a naša država se u međunarodnim okvirima tretira kao veoma bezbjedna destinacija, što je rezultat profesionalnog i efikasnog rada policije i svih subjekata u sistemu bezbjednosti, u čemu ćemo i dalje istrajati, istakao je direktor Uprave policije Veselin Veljović prilikom postavljanja kamena temeljca za novi objekat specijalne policije.

“Posvećenim i profesionalnim radom, policija će i dalje odlučno i hrabro stvarati bezbjedniji ambijent za sigurnu budućnost naše djece i novih generacija”, poručuje Veljović.

Kako je dodao, postavljanjem kamena temeljca budućem objektu Sektora specijalne policije dugoročno će se riješiti problem smještajnih kapaciteta elitnih jedinica crnogorske policije koje su u svojoj istoriji izvršavale najsloženije bezbjednosne zadatke.

“Sektor specijalne policije i operativne strukture policije koje će koristiti sadržajne kapacitete ovog važnog kapitalnog projekta, imaće privilegiju da dio radnih zadataka obavljaju u najsavremenijim radnim uslovima i prostoru, ali i odgovornost, da nastave proces održavanja ali i unapređenja visokog nivoa obučenosti i stručnog usavršavanja svojih pripadnika i najviši nivo taktičke osposobljenost za izvršavanje namjenskih zadataka”, kazao je Veljović.

“Kompleksna specijalistička obuka, zajednički treninzi i usavršavanje vještina sa policijskim jedinicama u regionu i šire, daju nam za pravo da konstatujemo da je specijalna policija osposobljena za rješavanje najsloženijih bezbjednosnih izazova i po taktičkom postupanju rame uz rame sa najelitnijim specijalnim jedinicama svijeta”, navodi Veljović.

Kako je naglasio, pripadnici specijalne policije u kontinuitetu ostvaruju i zapažene sportske rezultate na borilištima u zemlji i inostranstvu, što ih svrstava u ambasadore naše zemlje, koji na dostojanstven način promovišu zdrave stilove života i druge vrijednosti.

“To zaslužuje poštovanje i daje primjer profesionalnog i časnog prezentovanja crnogorske policije i države Crne Gore na mnogim meridijanima. Upravo prostor i ukupni kapaciteti objekta koji se gradi, daju mogućnost i još snažniji impuls našim pripadnicima da nadograde znanja i vještine i postižu još bolje rezultate”, navodi Veljović.

Istakao je da je ovo treći kapitalno važan projekat za unapređenje uslova rada policije, jer, podsjeća, u prethodnom periodu je izgrađen objekat za potrebe Forenzičkog centra u Danilovgradu, kao i zgrada sa smještajnim i sadržajnim kapacitetima Centra bezbjednosti Podgorica.

“Ovo jasno ukazuje opredijeljenost Uprave policije i Vlade da kontinuirano jača kapacitete, kao preduslov za još bolje i efikasnije rezultate. Postavljanjem kamena temeljca, za pripadnike specijalne policije ima poseban značaj, jer već 20 godina drage kolege čekate ovako vrijedan i značajan kapitalan projekat. Želim da istaknem da poslije toliko godina to i zaslužujete, jer ste tokom ovog perioda bili izloženi najtežim, najsloženijim zadacima i visokorizičnim taktičkim operacijama”, poručio je Veljović.