Crna hronika

Zbog pljački i razbojništva uhapšena dva Nikšićanina

Autor mondo.me

Policija rasvijetlila dva razbojništva počinjena u Nikšiću i uhapsila dvije osobe.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

“Na magistralnom putu Nikšić – Danilovgrad policija je zaustavila taksi vozilo kojim je upravljao Ž.V. iz Nikšića u kojem je bio Nikšićanin S.C. (22) koji se sumnjiči da je pokrao jednu kladionicu. S.C. je uhapen i kod njega je pronađen pištolj za koji se sumnja da je korišćen prilikom izvršenja krivičnog djela, kao i ukardeni novac”, saopšteno je iz Uprave policije.

Kriminalistička obrada ukazuje da je S.C. uz prijetnju pištoljem opljačkao kladionicu. Nakon toga, S.C. je, takođe uz prijetnju pištoljem natjerao taksistu Ž.V. da ga odveze u Podgoricu.

“Takođe, sumnja se i da je S.C. u prethodnom periodu ukrao veću količinu novca i iz više registarskih kasa iz jednog marketa. On je po nalogu nadležnog tužioca uhapšen i uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo razbojništvo, krivično djelo teška krađa i krivično djelo prinuda”, pojasnili su iz policije.

Osim toga, policija je u Nikšiću identifikovala i pronašla K.K. (35) za koje se sumnja da je počinio razbojništvo na štetu jednog marketa u Nikšiću, uz prijetnje i upotrebu sile prema M.B. zaposlenom u ovom objektu. Tom prilikom je radnik marketa povrijeđen.

K.K. je uhapšen i njemu je određeno zadržavnje do privođenja sudiji za istragu Osnovnog suda u Nikšiću.