Crna hronika

Kašćelan dao pola miliona u nekretninama i pet hiljada eura

Autor mondo.me Izvor Pobjeda

Na ranijem pretresu Kašćelan je u odbrani kazao da mu je "smiješno to za šta ga terete, kao i da bi bio lud da prizna djelo“.

Izvor: MONDO/Mario Milojević

Kotoranin Slobodan Kašćelan, optužen da je u maju 2010, zajedno sa Igorom Božovićem koji je u bjekstvu, organizovao kriminalnu organizaciju koja se bavila zelenaštvom, ponudio je jemstvo od 501.000 u nekretninama i 5.000 keša da se brani sa slobode, saznaje Pobjeda.

Kašćelan je na ranijem pretresu u odbrani kazao da mu je "smiješno to za šta ga terete, kao i da bi bio lud da prizna djelo“.

On, prema procjenama bezbjednosnih službi, slovi za vođu kavačkog kriminalnog klana.

Osim Kašćelana i Božovića, na spisku optuženih su Aleksandar Đurišić, Vladimir Božović, Siniša Vlahović, Igor Đurišić, Davor Prelević i Miloš Radonjić. Braća Nikola i Igor Andrić, Goran Ljubatović, Tripo Moškov, Đerđ Camaj, Aleksandra Bogićević i Stefan Brnović brane sa slobode. Optužnica protiv policijskog inspektora Zlatka Samardžića i Ilije Dedovića takođe je spojena sa postojećom u ovom predmetu, piše Pobjeda.

Nedavno je sud privremeno blokirao imovinu Kašćelanu i Božoviću zbog sumnje da nije zakonito stečena.

Kašćelan je uhapšen 12. decembra prošle godine u Pragu, a 8. februara je izručen Crnoj Gori i istog dana smješten u Istražni zatvor. Potjernicu za Kašćelanom raspisao je NCB Interpol Podgorica u februaru 2017. godine zbog više teških krivičnih djela.

Kašćelan je nedavno osuđen zbog pokušaja ubistva Igora Markovića. Istom presudom i Marković je osuđen na dvije godine zbog pokušaja ubistva Kašćelana.