Crna hronika

Suđenje policajcu: Svjedoci tvrde da nije pomogao pretučenoj djevojci

Autor mondo.me

Suđenje policajcu I. B. optuženom da je u diskoteci Selekt pretukao Kolašinku A.S. nastavljeno saslušanjem svjedoka, koji su tvrdili da on nije pokušao da pomogne povrijeđenoj djevojci.

Iskaze u Osnovnom sudu u Kolašinu dali su četiri svjedoka, piše Dan. List naodi da je D.M. ostala pri iskazu koji je dala tokom istrage u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kolašinu te da je navela da optuženi policajac nije pokušao da pruži pomoć pretučenoj djevojci.

D.M. je kazala da je ona napravila fotografije povreda A.S. u objektu Hitne pomoći u Kolašinu. Pojasnila je i da je Kolašinka nakon pregleda u toj zdravstvenoj ustanovi upućena u Podgoricu.

SvjedokĐ.B. je kazao da ga optuženi policajac nije udarao. On nije bio siguran da li je A.S. gubila svijest, ali je istakao da je pala kada je policajac napao, nakon čega su ga on i I.T. izveli iz toaleta, u kojem je nasrnuo na Kolašinku.

Ponovio je da su on i I.T. spriječili nastanak većih posledica, jer su odgurnuvši optuženog I.B. iz toaleta spriječili sukob sa Kolašinkom.

On je naveo i da je A.S. zamolila I.T. a potom i njega da “maknu” policajca I.B. kako bi ona ušla u toalet.

Svjedok S.B. je kazao da diskoteka u kojoj je došlo do sukoba ima obezbjeđenje, ali da kritične noći nijesu angažovali radnika.

Sudija Arsen Popović odbio je predlog odbrane da se obavi potpuna rekonstrukcija događaja.

Jučerašnjem pretresu prisustvovala je i oštećena A.S. i predstavnica NVO Centar za ženska prava.