Crna hronika

Policajac u društvu koleginice pretukao Podgoričanina pred djecom!?

Autor mondo.me

Protiv policijskih službenika V.R. i D.D. podnijete su prijave zbog sumnje da su 21. novembra vrijeđali, prijetili, a zatim i napali Predraga Novakovića ispred zgrade u kojoj stanuje u Zabjelu.

Izvor: MONDO

Novakoviću su ljekari konstatovali povrede u vidu hematoma na glavi, podliva i ogrebotina, piše Pobjeda.

List dodaje da se u prijavi navodi da je D.D. pozvala Novakovića, koji je njen bivši suprug i prijetila mu. Nakon toga, Novaković je dobio poziv i sa službenog broja V.R. koji ga je vrijeđao i pozvao da izađe ispred zgrade “da mu čestita slavu”, piše Pobjeda.

Incident u kojem je Novaković pretučen dogodio se oko 11.30 sati a u prijavi se navodi da je Novaković tog dana bio u stanu i da je očekivao da vidi djecu, ali nije mogao da uspostavi kontakt s njima.

U Novakovićevoj prijavi čije detalje prenosi Pobjeda, Novakoviić je naveo da je dobio poruku od bivše supruge D.D. u 11.27 sati u kojoj ga obavještava da svi dolaze da mu čestitaju slavu.



On je naveo da je, pretpostavljajući da se to svi odnosi na nju, V. R. i njegovu maloljetnu djecu, izašao ispred zgrade.

U prijavi on navodi da je D.D. izašla iz “mercedesa”, prišla mu i počela da ga vrijeđa.

Rekla mi je: “Podnosiš prijave protiv mene, ali ti je sve džabe, ja sam ponovo poslije suspenzije vraćena u policiju i sad ćeš tek da vidiš šta te čeka, ako se usudiš da nastaviš sa prijavama glavu ću ti slomiti”, piše u Novakovićevoj prijavi, koje prenosi Pobjeda.

On je dodao da je potom izašao je i V.R. i rekao: “Znaš li šta ću sad da ti radim, znaš li da će mrak da te proguta… Plakaćeš kao što si plakao u sudnici kada si izgubio starateljstvo nad djecom… Oboje smo u policiji, ima da te tučem gdje god te vidim. Zube ću ti slomiti, neće ti život vrijeđeti pet para”.

U prijavi je navedeno i da je nakon desetak minuta uvreda na koje on navodno nije odgovarao, V.R. tražio od Novakovića da idu da se “tuku na Ćemovsko polje”, ali je Novaković to odbio.

Tokom razgovora sa njima, V.R. lado me konstantno tapkao blagim šamarima po obrazu i stiskao za vrat i uvo. U jednom trenutku to tapkanje je bilo grublje i ja sam mu odgurnuo ruku sa sebe. On se tada zaletio prema meni, uhvatio me za lijevu podlakticu i krenuo agresivno prema meni”, navodi se u prijavi.

Novaković je, piše Pobjeda, pojasnio da je to doživio kao napad i da je izvadio biber sprej i, pokušavajući da se otrgne, isprskao V.R.

Nakon toga, V.R. je, kako tvrdi Novaković u prijavi, nasrnuo na njega i počeo da ga udara

Ja sam pao leđima na pločnik, a on se navalio svom težinom na mene, udarao me i prijetio. Dok sam ležao, udarao me pesnicom po glavi. U tom trenutku sam ugledao da mu je ispao pištolj i uzeo ga bojeći se da će da ga upotrijebi”, naveo je Novaković u prijavi.

Prema njegovim navodima tada je došao je radnik obližnjeg objekta i razdvojio ih a Novaković je uzeo pištolj V.R. koji je bio napunjen i pobjegao sa lica mjesta. V.R. je trčao za njim, a Delić je automobilom u kojem su bila djeca pokušala da mu prepriječi put.

Otišao je u stan, pozvao policiju i predao im pištolj V.R..

Policija je prikupila dva video-zapisa o ovom događaju, kao i audio- zapise, saslušala svjedoke i o tome obavijestila tužioca.

Pobjeda piše da se na snimku vidi se kako V.R. tuče Novakovića i to u prisustvu drugog policijskog službenika – D.D. i dvoje maloljetne djece.

Novaković je protiv V.R. u nekoliko navrata podnosio krivične prijave još od 2015. godine zbog prijetnji, ali on zbog toga nije odgovarao.

Protiv D.D. su u toku disciplinski postupci zbog teže povrede službene dužnosti. Postupci su u toku četiri godine, ali još nema ishoda. Ona se sumnjiči da je nezakonito provjeravala 56 osoba iz Interpolove baze podataka i da je unosila netačne podatke u elektronsku bazu o provjeri DNK-a podataka.

U rješenju za pokretanje disciplinskog postupka, navodi se da D.D. nije provjerila DNK u 427 predmeta, a u elektronsku bazu podataka je upisivala da jeste i da su ti predmeti okončani. Na taj način ona je, kako istražitelji sumnjaju, ometala rad službe i opstruirala istrage, što je nanijelo veliku štetu u rasvjetljavanju tih krivičnih djela. U međuvremenu, vraćena je na posao, ali na drugo radno mjesto u policiji, piše Pobjeda.