Crna hronika

Baošić dobio 15 godina i deset mjeseci zatvora za ubistvo Kosaća!

Autor mondo.me

Apelacioni sud Crne Gore preinačio je danas prvostepenu presudu Dragoju Baošiću i osudio ga na 15 godina i deset mjeseci zatvora zbog ubistva Jovana Kosaća u diskoteci "Kaza" u Igalu i nedozvoljenog držanja oružja.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Baošić je prethodnim odlukama Višeg suda, za ubistvo Kosaća u prekoračenju granica nužne odbrane, osuđen na 10 godina i 10 mjeseci.

Vijeće Apelacionog suda smatra da ne postoji nijedna olakšavajuća okolnost. Takođe, smatra da ne mogu stajati navodi nužne odbrane već se u kratkom obrazloženju ističe da je Baošić izazvao napad u kom je Kosać smrtno stradao, piše Standard.

Možda ce vas zanimati

Apelacioni sud potvrdio je presudu u odnosu na Dragana Bigovića koji je osuđen na 10 mjeseci zatvora, zbog pomaganja počiniocu nakon krivičnog djela, piše Standard.

Podsjetimo, prema navodima optužnice, Dragoje Baošić je 14. septembra 2014. oko 1,30 časova u Igalu u diskoteci “Kaza”, sa umišljajem ubio Jovana Kosaća, jer je u njegovom pravcu iz pištolja, ispalio više metaka koji su ga pogodili, a nakon što je pao na pod Baošić je nastavio da puca, pogodivši ga u grudi i stomak.

Tagovi