Crna hronika

Podgoričanke u kućnom pritvoru zbog šverca marihuane

Autor mondo.me Izvor Dan

Podgoričanke S.S. i H.G. osuđene su na po pola godine kućnog zatvora zbog šverca marihuane, piše Dan.

Kako piše Dan, S.S. je kazna izrečena jer se bavila preprodajom droge, a njenoj prijateljici H.G. jer joj je pomagala tako što je čuvala marihuanu. One su sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici potpisale sporazum o priznanju krivice, koji je Viši sud u Podgorici prihvatio.

S.S. je priznala da je u maju u Podgorici držala marihuanu, koja je bila zapakovanau tri velika pakovanja od plastične kese i folije, dva veća ručno pravljena zamotuljka od plastične kese i petnaest malih ručno pravljenih zamotuljaka od folije, ukupne neto mase 2.675,246 grama, a koja joj je služila za dalju prodaju. Ona je drogu držala na skrovitom mjestu, zbog čega je policija nije pronašla prilikom pretresa koji je objavljen krajem maja. Nataj način je izvršila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

H.G. priznala je da je od 22. maja do 1. juna čuvala marihuanu koju je, nakon pretresa, okrivljena S.S. donijelau njenu kuću, gdje su je 1. juna pronašli službenici policije. Ona je osuđena za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga putem pomaganja.

Obje okrivljene pristale su na kaznu zatvora koju treba da odsluže u prostorijama za stanovanje.

Tagovi