Crna hronika

Policija ove godine oduzela tonu i 880 kg droge!

Autor mondo.me

Načelnik Odsjeka za sprječavanje i suzbijanje zloupotrebe droga Milutin Popović izjavio da je za 10 mjeseci ove godine, u 1.240 pojedinačnih zapljena, oduzeto oko 1.880 kg droge.

On je gostujući u jutarnjem program RTCG naveo da je poliicja podnijela 220 krivičnih prijava nadležnom tužilaštvu protiv 280 osoba, te da je otkriveno 258 krivičnih djela iz ove oblasti.

Prema njegovim riječima najviše je zastupljena marihuana, zatim kokain i heroin, a registrovan je određen broj sintetičkih droga, gdje se izdvaja ekstazi.

Popović je rako da navedeni podaci nisu alarmantni, jer je, kako je naveo, to trend kako u regionu, tako i u svijetu.

Svi imamo problem sa narkomanijom, sa dostupnošću droga, borimo se protiv toga, mislim da to radimo na pravi način i da smo ostvarili dobre rezultate", rekao je Popović.

Komentarišući informaciju o prodaji droge preko društvenih mreža, Popović je rekao da naše područje odolijeva toj vrsti prodaje i kupovine droge.

"Taj trend je odavno poznat u zemljama Zapadne Evrope. Mi i dalje nemamo taj trend, ovo je pojedinačni slučaj, u toku su istražne radnje pa ne bih mogao reći nešto više o tome", rekao je Popović.