Crna hronika

Hrvatska u ofanzivi: Hoćemo da dovedemo "Folksvagen"!

Autor mondo. rs

Iako su iz njemačkog automobilskog giganta saopštili da ne traže alternativnu lokaciju turskom Izmiru za izgradnju svoje nove fabrike, Hrvatska spremna da sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel otvori razgovore.

Izvor: Mondo/Goran Sivački

Hrvatska vlada otvariće danas razgovore sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel o dolasku Folksvagena (VW) u Hrvatsku, najavio je ministar privrede Darko Horvat na konferenciji "Industrija 4.0 - prilika i/ili izazov" u Varaždinu, izvještava "Poslovni dnevnik".

Iako je prije tri nedjelje šef proizvodnje VW-a Andreas Tostman rekao za Rojters da ne traže alternativnu lokaciju turskom Izmiru za izgradnju svoje nove fabrike u vrijednosti milijardu i po eura, Horvat tvrdi da je hrvatska vlada pripremila ponudu njemačkom investitoru i da je odlučna u tome da se ta investicija realizuje u Hrvatskoj.

Prema njegovim riječima, Vlada Hrvatske je dobila i obradila sve zahtjeve menadžmenta "Folksvagena" i pronašla tri potencijalne lokacije za fabriku. Utvrđene su tri lokacije: Varaždin, Ivanić-Grad i Dugo Selo. Sve lokacije raspolažu sa "spremnih milion kvadrata zemljišta i svim drugim uslovima" i da je "traženo 40 parametara da se ta investicija ostvari".

Tagovi