Crna hronika

Država Kaliću plaća preko 9.000 eura za štetu na hameru!

Autor mondo.me Izvor Dan

Brat kontroverznog biznismena Safeta Kalića, Mersudin, dobiće više od 9.000 eura za naknadu štete na vozilu „hamer“ koje mu je država oduzela tokom istrage za pranje para!

Izvor: MONDO

Tako je presudio Osnovni sud u Podgorici koji je naložio da se Kaliću isplati 9.243 eura, piše Dan.

List navodi da je Kalić tužbenim zahtjevom tražio naknadu štete u iznosu od 21.000 eura, ali je ovaj zahtjev usvojen djelimično.

Kaliću je zbog oštećenja nastalih na vozilu „hamer“ dok je bi lo u vlasništvu države dosuđena naknada u iznosu od 4.877 eura a preostalih 4.366 eura dosuđeno mu je na ime naknade materijalne štete zbog amortizacije, odnosno štete koja je nastala usled neadekvatnog čuvanja vozila.

Dan podsjeća da je sporno vozilo država oduzela kada je protiv Safeta Kalića, njegove supruge Amine i brata Mersudina pokrenut postupak zbog sumnje da su počinili krivično djelo pranje para.

Vozilo je u vlasništvu države bilo pet godina. Na osnovu zakonske odredbe o ustupanju privremeno oduzete imovine u humanitarne svrhe, vozilo je bilo ustupljeno na korišćenje Specijalnoj antiterorističkoj jedinici. Službenici te jedinice su koristili Kalićevo vozilo i prilikom razbijanja protesta u oktobru 2015. godine.