Crna hronika

Uprava policije demantuje: Policajac nije platio dio Domnorijeve kazne

Autor mondo.me

Uprava policije demantuje

Izvor: MONDO

Netačno je da je policijski službenik platio dio novčane kazne koja je izrečena Irfanu Domnoriju zbog isticanja albanske zastave na Koštanjijadi u Krajini, saopštili su danas iz Uprave policije, demantujući navode albanskog državljanina, koji je tvrdio da je “jedan policajac platio dio novčane kazne koja mu je izrečena zbog počinjenog prekršaja”.

U crnogorskoj policiji pojašnjavaju da je njihov službenik razmijenio leke za eure, kako bi Domnori platio kaznu.

“Dva policajca su obezbjebeđivala Irfana Domnorija u Sudu za prekršaje Budva – Odjeljenje Bar. Suđenje je završeno u 22 časa i izrečena mu je novčana kazna od 300 eura. Domnori je plaćao dvije trećine kazne – 200 eura i 30 eura na ime sudskih troškova. On je kod sebe imao 180 eura i dio novca u nacionalnoj valuti Albanije, lekama”, navode u Upravi policije.

Kako dodaju, Domnori je potom zamolio jednog od policajaca da mu razmijeni leke u eure, kako bi platio kaznu, što je on i učinio.

“Nakon prikupljenih obavještenja o događaju obaviješten je državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koja se izjasnio da u radnjama policijskog službenika nema elemenata bića krivičnog djela. Spisi predmeta su upućeni Etičkom odboru na ocjenu i mišljenje da li je u radnjama policijskog službenika bilo elemenata povrede Kodeksa policijske etike”, poručuju iz policije.

Tagovi