Crna hronika

Protjerani državljanin Albanije dežurni “barjaktar” u Ulcinju!

Autor mondo.me

Državljanin Albanije I.D. koji je danas protjeran iz Crne Gore nakon što je na XIII jubilarnoj Krajinskoj Koštanjijadi u Ostrosu kraj Bara mahao albanskom zastavom, redovni je učesnik nacionalističkih skupova u Ulcinju!

Izvor: MONDO

Iz pouzdanih izvora saznajemo da je I.D. prekršaj zbog kojeg je protjeran iz Crne Gore često činio i ranije, iako nema crnogorsko državljanstvo!

Prema tvrdnjama našeg izvora, on je redovan učesnik nacionalističkih skupova u Ulcinju na kojima se pojavljuje noseći državnu zastavu Albanije.

Iz pouzdanih izvora saznajemo da je I.D. bio veoma aktivan na protestima ispred Svača, uoči liturgije sveštenika MCP ove ali i ranijih godina, kada se takođe pojavljivao u albanskoj narodnoj nošnji sa državnom zastavom ove susjedne zemlje.

Nakon što je na tradicionalnoj manifestaciji Koštanijada koja se u naselju Ostros, u graničnom dijelu barske opštine prema Ulcinju, održava već 13 godina mahao zastavom strane države, policija u Baru podnijela je prekršajnu prijavu protiv I.D. (64). 

On je zbog navedenog prekršaja protjeran iz Crne Gore sa zabranom ulaska u trajanju od mjesec dana a sankcionisan je i novčanom kaznom u iznosu od 300 eura.