Crna hronika

Potvrđena lista: Marković i Vukčević kandidatkinje za VDT-a

Danijela Marković i Lidija Vukčević ispunjavaju zakonske uslove za izbor vrhovnog državnog tužioca, konstatovano je na sjednici Tužilačkog savjeta.

VDT
Izvor: MONDO

Marković je sekretarka Sekretarijata za opštu upravu i društvenu djelatnost opštine Budva, a Vukčević specijalna tužiteljka u Specijalnom državnom tužilaštvu.

Kako je saopšteno, na sjednici je obavljen i intervju sa kandidatima prijavljenim na javni oglas za izbor rukovodioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju.

Možda ce vas zanimati


Navodi se da je razmotreno 12 pritužbi na rad državnih tužilaca i rukovodilaca državnih tužilaštava u pogledu zakonitosti rada.

Tužilački savjet donio je odluku da se raspišu javni oglasi, po sistemu napredovanja, za izbor tri državna tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici i jednog državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, kao i jednog specijalnog tužioca u Specijalnom državnom tužilaštvu.

Za člana Upravnog odbora, Centra za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu, kao predstavnica Tužilackog savjeta određena je specijalna tužiteljka Liljana Lakić.

Tužilački savjet je, navodi se, utvrdio spisak tema za obuke državnih tužilaca za narednu godinu.

Tagovi

VDT