Crna hronika

DNK oficira VCG nađen na pakovanjima kokaina na jedrenjaku Jadran!

Autor mondo.me

Na pakovanjima kokaina nađenim u školskom brodu Jadran nađen DNK pripadnika VCG!

Izvor: MONDO/Miljana Dašić

Pripadnici Vojske Crne Gore D. R. i M.K. bili su u direktnom kontaktu sa kokainom koji je trebalo da školskim brodom Jadran bude prokrijumčaren do Istanbula i drogom koja je skladištena u vojnom magacinu Opatovo, a koja je bila namijenjena uličnoj prodaji u Tivtu, piše Dan.

Prema nezvaničnim saznanjima podgoričkog dnevnika, vještaci su utvrdili da je na pakovanjima kokaina koji je pronađen na brodu, Jadran prisutan biološki materijal optuženog D.R. DNK njegovog kolege Kulić je pronađen na pakovanjima ove droge koja su pronađena u vojnom magacinu Opatovo.

Dan podsjeća da je oko 60 kilograma droge zaplijenjene na „Jadranu” bilo je namijenjeno za krijumčarenje u Istanbul, odakle je trebalo uzeti i u Crnu Goru doijeti istu količinu heroina. Narkotici koji su čuvani u Opatovu bili su namijenjeni za distribuciju na ulicama Tivta.

Na jednom rancu u kojem je bila droga, kao i na jednom komadu oružja, istražitelji su pronašli DNK okrivljenog V. S.. Osim njih trojice, zbog ove afere uhapšen je i Tivćanin R. O. ali vještaci nijesu uspjeli da pronađu njegov DNK na zaplijenjenim pakovanjima kokaina.

Odmah nakon hapšenja, M.K. se nagodio sa SDT-om i dobio status svjedoka saradnika.

Prema saznanjima Dana, on je tokom saslušanja detaljno predočio tužiocu kriminalni plan ove grupe i opisao zaduženja svakog njenog člana. On nije bio formacijski raspoređen na brod „Jadran“, ali je bilo predviđeno da putuje do Istanbula i nazad baš kada je trebalo da bude prevezena droga.