Crna hronika

JEDNA godina zatvora za ubistvo psa?

Autor Milja Zenović Izvor Vijesti

"Presuda kojom je Aco Novović osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, zbog krivičnog djela ubijanje i mučenje životinja i razaranje njihovog staništa, nije stekla svojstvo pravosnažnosti”, navode iz Osnovnog suda

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Zbog sumnje da je, u naselju Blok IX, mučio i ubio psa, u junu je podnijeta prijava protiv Aca Novovića. Podgorički Osnovni sud osudio ga je na godinu zatvora, što je juče i potvrđeno iz Osnovnog suda u Podgorici, uz napomenu da presuda nije pravosnažna, pišu Vijesti.

Događaj zbog kojeg je Novoviću suđeno dogodio se 29. maja. Prema prijavi koja je tada podnijeta Upravi policije (UP), u Ulici Vlada Ćetkovića, u naselju Blok IX u Podgorici, u večernjim satima primijećen je automobil crne boje, nepoznate marke, registarskih oznaka PL-AH-822.

“Presuda ovog suda K.br. 362/24 od dana 30. 9. 2024. godine kojom je okrivljeni Aco Novović osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine, zbog krivičnog djela ubijanje i mučenje životinja i razaranje njihovog staništa iz člana 309 stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore, nije stekla svojstvo pravosnažnosti”, navode u odgovoru koji je dostavljen redakciji.