Crna hronika

Isplivali novi detalji o glavnom osumnjičenom za ubistvo u Bijelom Polju

Autor Milja Zenović

Kako se saznaje, ovo mu nije prvi zločin, već se radi o višestruko osuđivanom licu.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Alija Balijagić (64) iz sela Okladi kod Bijelog Polja, kako prenose mediji, u petak veče ubio je vatrenim oružjem brata i sestruJovana i Milanku Madžgalj, stare oko 50 godina, u njihovoj kući u zaseoku Sokolac, u Tomaševu kod Bijelog Polja.

Za osumnjičenim je policija tragala i prethodnih 15 dana zbog drugog krivičnog dela, krađe puške. Jedan službenik Uprave policije Područne jedinice Bijelo Polje A.S. povrijeđen je tokom potrage nakon što se vozilo interventne jedinice prevrnulo jutros, oko 2.40 časova, saznaju Vijesti.

Ovo nije prvi put da ga policija traži jer je Balijagić 2016. godine osuđen za krivično djelo silovanje, u bjelopoljskom Višem sudu, ko­jim je pred­sje­da­vao Vu­ko­mir Bo­ško­vić, na sedam godina zatvora, nakon što je silovao sedamdesetšestogodišnju ženu 30. oktobra 2015. godine, u prigradskom naselju u Bijelom Polju. U op­tu­žni­ci se navodi da je Ba­li­ja­gić 30. ok­to­bra 2015. godine, oko 19 ča­so­va, u na­se­lju Lje­šni­ca, upo­tre­bom si­le i prijet­njom smrću, ob­lju­bio 76-go­di­šnju ženu.

Balijagić je, takođe, u novembru 2015. tokom pljačke iz jedne od kuća u svom selu uzeo oružje dok su se ukućani nalazili na spavanju, a kako se sumnja počinio je više krađa po Banjem selu, Okladima i Pavinom Polju. Jednom prilikom je pucao i na policiju, a branio se rekavši da je slučajno ispalio hitac iz puške dok su mu prilazili.

Balijagića na ovim prostorima pamte kao razbojnika koji se odmetnuo u šume, a zbog razih razbojništava i razbojničkih krađa i drugih djela oko dvije decenije je proveo u zatvoru.

On je sinoć, nakon počinjenog zločina pobjegao, a policija još traga za njim.

"U petak oko 21.10 sati policiji u Bijelom Polju prijavljeno je da su, u zaseoku Sokolac u blizini Tomaševa, života lišena dva lica starije životne dobi, čija su tijela pronađena u kući, a da se izvršilac naoružan dao u bjekstvo", saopštila je u noći između petka i subote Uprava policije Crne Gore.

Kako kažu iz policije "sve raspoložive policijske jedinice Regionalnog centra bezbjednosti "Sjever", Protivterorističke jedinice, policijski psi i helikopterska jedinica MUP-a i Vojske Crne Gore stavljene su na raspolaganje i preduzimaju intenzivne aktivnosti u cilju lociranja i lišenja slobode ovoga lica.

"Apelujemo na građane Bijelog Polja, naročito mještane pomenutog sela, da budu oprezni, ostanu u svojim objektima stanovanja i ne dozvole ulazak u iste nepoznatim licima, dok policija preduzima sve aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju stavljanja bezbjednosne situacije pod kontrolu i lišenja slobode izvršioca.

Osim toga, apelujemo na građane da bilo koju informaciju koju smatraju da može biti značajna, u odnosu na ovaj događaj, prijave policiji. Sa daljim tokom dešavanja, kažu iz policije, blagovremeno će se oglasiti.