Crna hronika

TRI OSOBE UHAPŠENE U ULCINJU ZBOG ZLOUPOTREBE NARKOTIKA

Ukupno pronađeno oko 90 grama opojnih droga

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Ulcinjska policija uhapsila je E. R. (29) iz Berana, M. V. (21) iz Andrijevice i srpskog državljanina M. U. (33) zbog zloupotrebe narkotika, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Kako se navodi u saopštenju, službenici ulcinjske policije izvršili su pretres stana i drugih prostorija koje koristi E. R., privremeno nastanjen u Ulcinju, u naselju Donji Štoj.

"Pretresom je kod ovog lica, policija pronašla dva manja pvc pakovanja sa sadržajem opojne droge marihuana i dva manja pvc pakovanja sa sadržajem opojne droge kokain ukupne mase 10,2 grama i vagu za precizno mjerenje. Osim toga, prilikom pomenutog pretresa ulcinjska policija je u predmetnom objektu zatekla i lice M.V. (21) iz Andrijevice, privremeno takođe nastanjen u Ulcinju. Kod njega je tom prilikom pronađeno manje pakovanje sa sadržajem materije za koju se sumnja da je opojna droga LSD, kao i tri pakovanja sa sadržajem biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana ukupne mase 46,8 grama", piše u saopštenju.

"Policija je, sprovodeći dalje aktivnosti iz svoje nadležnosti, došla do sumnje da se pomenuta dva lica – E.R. i M.V. bave uličnom prodajom narkotika, te je sa sveukupnim događajem upoznat tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici po čijem su nalogu E.R. i M.V. lišeni slobode zbog sumnje da su izvršili krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", kazali su iz UP.

"Takođe, u objektu pretresanja ovom je prilikom zatečen i M.U. (33) iz Republike Srbije sa privremenim boravkom u Ulcinju. Kod njega je tom prilikom policija pronašla i oduzela pet manjih pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, mase 9,3 grama, kao i pakovanje sa sadržajem bijele praškaste materije, ukupne mase 32,3 grama, a za koju će se vještačenjem utvrditi da li je riječ o opojnoj drogi. U odnosu na ovo lice postupajući tužilac se izjasnio da se u radnjama istog ne stiču elementi krivičnog djela, te je policija protiv njega podnijela prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga i on je lišen slobode", zaključuje se u saopštenju.