Crna hronika

POTVRĐENA ODLUKA: Kašćelan ostaje u Istražnom zatvoru

Autor Teodora Orlandić Izvor Vijesti

Za trostruko ubistvo tužilaštvo tereti Kašćelana, Radoja Zvicera i 29 članova njihove kriminalne organizacije

Izvor: privatna arhiva

Jedan od navodnih vođa kavačkog kriminalnog klana Slobodan Kašćelan saslušan je jutros kod sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, koji je potvrdio odluku da taj Kotoranin ostane u Istražnom zatvoru, pišu Vijesti.

Kašćelan je juče uhapšen na kapiji spuškog zatvora, koji je trebalo da napusti jer je protekao zakonski rok za donošenje prvostepene presude u predmetu zbog ubistva Podgoričanina Nikole Stanišića, u avgustu 2020. godine.

Tom Kotoraninu na teret se stavlja da je dio kriminalne organizacije odgovorne za za ubistva škaljarca Damira Hodžića, i njegovog zeta Adisa Spahića koji nije imao kriminalni dosije, kao i za otmicu, a potom i likvidaciju jednog od vođa barske ćelije zločinačkog škaljarskog klana Mila Radulovića zvanog Kapetan,  pišu Vijesti.

Za trostruko ubistvo tužilaštvo tereti Kašćelana, Radoja Zvicera i 29 članova njihove kriminalne organizacije.

Tužioci tvrde da su članovi te kriminalne organizacije i Milan Vujotić, Nenad Neno Kaluđerović, Veljko Belivuk, Marko Miljković, Stevan Kraljević, Vladimir Vučković, Ratko Živković, Nebojša Janković, Darko Prelević, Darko Perović, Marko Kilibarda, Aleksandar Paunović, Milan Knežević, Aleksandar Dragićević, Zoran Kažić, Aleksandar Ljumović, Radoje Živković, Dragan Knežević, Blagoje Gašić, Dejan Gašić, Nikša Perović, Miloš Radonjić, Petar Đurović, Rade Garović, Mersudin Čalaković, Nikola Spasojević, Radovan Mujović, Borko Bešović i Bojan Bešović.