Crna hronika

Uhapšen osumnjičeni u Budvi: Pucao iz pištolja u natkoljenicu?

Autor TV Vijesti

"Lice S.B. je lišen slobode, i on će biti sproveden na dalju nadležnost Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru"

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Budvanska policija uhapsila je sugrađanina S. B. (66)  zbog sumnje da je juče u naselju Buljarica pištoljem marke Vzor 50CAL ranio oštećenog u natkoljenicu, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Sumnjiči se da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija, a u vezi sa krivičnim djelom teška djela protiv opšte sigurnosti u sticaju sa krivičnim djelom izazivanje opšte opasnosti

"Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti , Jug" - Odjeljenja bezbjednosti Budva, su u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici i Osnovnim državnim tužilaštvom u Kotoru, nakon intezivnih policijsko-tužilačkih aktivnosti rasvijetlili krivično djelo počinjeno 19.10.2024. godine na području Budve", navodi se u saopštenju.

"Policijski službenici su podnijeli krivičnu prijavu protiv S.B.(66) iz Budve zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija a u vezi sa krivičnim djelom teška djela protiv opšte sigurnosti u sticaju sa krivičnim djelom izazivanje opšte opasnosti, na štetu jednog lica, na način što je ispred porodične kuće oštećenog u mjestu Buljarica, opština Budva, vatrenim oružjem - pištolj marke Vzor 50CAL, kalibra 7.65, izazvao opasnost po život i tijelo, ispaljivanjem projektila, usljed čega je oštećeni zadobio tešku tjelesnu povredu u vidu prostrijelne rane lijeve natkoljenice. S.B. se nakon izvršenog krivičnog djela udaljio u nepoznatom pravcu", dodaje se.

"Lice S.B. je lišen slobode, i on će biti sproveden na dalju nadležnost Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru", zaključuje se u saopštenju.