Crna hronika

NASILJE U PORODICI NIKAKO DA SE SMANJI!Svaki dan novi slučajevi

Autor Anđela Vukčević Izvor CdM

Bijelopoljska policija dostavila je juče Osnovnom državnom tužilaštvu u tom gradu krivičnu prijavu protiv jednog A.S. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Iz Uprave policije i nadležnih tužilaštava svakodnevno saopštavaju o krivičnim djelima nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici. Žrtve su supruge, djeca, roditelji, rođaci… Samo juče u Bijelom Polju su zabilježena dva slučaja nasilja u porodici, a u Pljevljima jedno. Vrhovni državni tužilac (VDT) Milorad Marković je nedavno dostavio višim i osnovnim državnim tužilaštvima obavezujuće Uputstvo za postupanje u slučajevima nasilja u porodici ili u porodičnoj zajednici kao bi se uspostavila ujednačena praksa u postupanju i primjene efikasnih mehanizama u predmetima formiranim zbog krivičnog djela nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici.

Bijelopoljska policija dostavila je juče Osnovnom državnom tužilaštvu u tom gradu krivičnu prijavu protiv jednog A.S. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici.

“Iz krivične prijave i priloga uz istu, proizilazi da je A.S. 15. oktobra u porodičnoj kući, u mjestu blizu Bijelog Polja, bio nasilan prema vanbračnoj supruzi M.R, tako što je udario pesnicom u predjelu desne ruke, i nanio joj tjelesne povrede koje je konstatovao ljekar specijaliste”, kazali su iz ODT Bijelo Polje.

Takođe, posebno je naglašeno da je osumnjičenen nasilan prema M.R. u posljednja dva mjeseca, odnosno od 20. avgusta, od kada se ona porodila.

“Državni tužilac je juče nakon saslušanja osumnjičenog, donio rješenje kojim mu je određeno zadržavanje u trajanju do 72 sata”, navode u ODT Bijelo Polje..

Policija iz Bijelog Polja je juče dostavila Osnovnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv V.J. iz koje proizilazi osnovana sumnja da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici.

“U krivičnoj prijavi se navodi da je V.J. juče oko 09:00 časova, u mjestu u opštini Bijelo Polje, u porodičnoj kući, više puta uputio riječi prijetnje kćerki N.J., da će ugroziti njen život i tijelo, usljed čega je kod oštećene stvorio strah po njenu bezbjednost”, naglasili su iz ODT Bijelo Polje.

Njemu je juče državni tužilac nakon saslušanja odredio zadržavanje u trajanju do 72 sata.

Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima odredilo je zadržavanje do 72 sata M.R., zbog osnovane sumnje da je učinilo krivično djelo nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici.

“Njemu se stavlja na teret da je juče oko 07.00 časova, u mjestu Rudnica supruzi J.R. uputio riječi prijeteće sadržine. Ona je u prijavi navela da svakodnevno trpi psihičko nasilje, maltretiranje i uvrede od supruga M.R.”, zaključuju u ODT Pljevlja.