Crna hronika

Uhapšeni Džoni se tereti za ova 3 ubistva: Dačić otkrio detalje akcije u Barseloni

Autor Nevena Davidović

Ministar Dačić otkrio je za šta je sve osumnjičen Džoni sa Vračara koji je danas uhapšen u Barseloni.

Izvor: YouTube/Printscreen/Ruptly/Kurir/Printscreen

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je u koordinisanoj akciji policija Španije, Srbije, Austrije, Njemačke, Hrvatske, Slovenije i R. Srpske, kao i predstavnicima EUROPOL-a, u Barseloni uhapšen Nikola Vušović, organizator OKG "Vračarci".

"Policijski službenici španske policije su u koordinisanoj akciji sa policijskim službenicima UKP MUP R. Srbije, austrijske, nemačke, hrvatske, slovenačke policije i policije Republike Srpske, kao i sa predstavnicima EUROPOL-a, dana 18.10.2024. godine, po Interpolovoj potjernici R. Srbije, u Kraljevini Španiji, u Barseloni, lišili slobode Nikolu Vušovića, organizatora OKG 'Vračarci'.

Nikola Vušović je osumnjičen u Republici Srbiji za izvršenja tri krivična djela teško ubistvo na štetu Aleksandra Šarca (1985), Aleksandra Halabrina (1994) i Dragana Ristića (1959).

Takođe se sumnjiči za četiri krivična djela teško ubistvo u pokušaju i to nad Samirom Divljanovićem (1979), Milošem Nilovićem zv. Runjo (1989), Lazarom Vukičevićem (1989) i Strahinjom Savićem (1987).

Isto tako, za Nikolom Vušovićem raspisano je više Interpolovih potjernica u više zemalja EU, izjavio je Dačić.