Crna hronika

Bar: Uhapšeni osumnjičeni za lažno prijavljivanje i osumnjičeni za oduzimanje vozila

Autor Anđela Vukčević

Po nalogu postupajućeg tužioca P.Š. je lišen slobode.

Izvor: MONDO/ GORDANA ŠĆEPANOVIĆ

Barskoj policiji 6. oktobra je azerbejdžanski državljanin S.A. (22) prijavio da je prethodnog dana u večernjim časovima fizički napadnut od strane dva nepoznata lica u ulici Petra Vojvodića u tom gradu, kao i da je jedno od ta dva lica od njega tom prilikom
otuđilo novčanik sa novcem u iznosu od 325 eura, kao i mobilni telefon, a nakon čega su se ova dva lica, po kazivanju prijavioca, udaljila vozilom u nepoznatom pravcu.
Policijski službenici preduzeli su aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju rasvjetljavanja ovog događaja i utvrđivanja svih činjenica i okolnosti, te došli do sumnje da se prijavljeni događaj nije dogodio.
Sa ovim saznanjima upoznat je S.A., te su od njega prikupljena dodatna obavještenja i sa svim je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru po čijem je nalogu S.A. lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo lažno prijavljivanje.
Osim toga, pripadnici barske policije lišili su slobode i lice P.Š. (50) iz toga grada koji se sumnjiči za krivično djelo oduzimanje vozila.
On je ovo djelo izvršio na štetu jednog stranog državljanina u čije je plovilo ušao, pronašao ključeve, stavio ga u pogon i uputio se u pravcu Budve gdje je u blizini jednog plažnog bara plovilo ostavio. Po nalogu postupajućeg tužioca P.Š. je lišen slobode.