Crna hronika

SPO podnijelo krivičnu prijavu protiv 4 osobe za stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo!

Izvor CdM

Predmet krivične prijave je djelovanje kriminalne organizacije koju su organizovali sada pokojni M.R. i A.K., u drugoj polovini 2019. godine, u Crnoj Gori, čiji su pripadnici postali osumnjičeni, pokojni D.H. i druga nepoznata lica, sa tačno određenim ulogama i zadacima

Izvor: MONDO/Mirela Ljumić

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odjeljenje je podnijelo krivičnu prijavu protiv četiri lica (E.T., S.Đ.M., M.B. i G.M.), zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo u saizvršilaštvu, a M.B. i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, kazali su iz SDT, a prenosi CDM.

“Predmet krivične prijave je djelovanje kriminalne organizacije koju su organizovali sada pokojni M.R. i A.K., u drugoj polovini 2019. godine, u Crnoj Gori, čiji su pripadnici postali osumnjičeni, pokojni D.H. i druga nepoznata lica, sa tačno određenim ulogama i zadacima, u cilju vršenja krivičnih djela ubistvo i teško ubistvo, pa tako i ubistvo oštećenih F.M. i V.G., državljana Srbije, pripadnika suprostavljene kriminalne organizacije, iz bezobzirne osvete, zbog ubistva Z.N., pripadnika svoje kriminalne organizacije, i na svirep način, u selu J., opština D., u kući osumnjičenog M.B., u junu 2019. godine, uz skrivanje njihovih posmrtnih ostataka i uklanjanje tragova krivičnog djela”, navodi SDT.

Predmet krivične prijave je i nedozvoljeno nabavljanje i držanje veće količine automatskog vojnog i drugog vatrenog oružja od strane osumnjičenog M.B., u D., u periodu od decembra 2019. do januara 2020. godine, i to najmanje tri automatska pištolja, dva ručna bacača – raketa, mine se rasprskavajućim usmjerenim dejstvom, tri prigušivača, devet pištolja i jedan revolver, kako bi ga stavio na raspolaganje kriminalnoj organizaciji čiji je pripadnik, radi izvršenja ciljeva zbog kojih je organizovana, dodaju u SDT-u kako piše CDM.

“Osumnjičeni M.B. i G.M., koji se nalaze u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, su saslušani od strane specijalnog tužioca, dok su osumnjičeni E.T. i S.Đ.M., nedostižni državnim organima, jer su lišeni slobode u inostranstvu, zbog drugog krivičnog djela i za njima je raspisana potjernica”, ističe SDT.

Možda ce vas zanimati