Crna hronika

Uhapšen Rade Dabetić, koordinator glavnog urbanističkog inspektora za Južnu regiju

Autor Balša Janković

Šćepanović je rekao da je kod njega pronađeno 50.000 eura.

Izvor: MONDO/Balša Janković

V.d. pomoćnika direktora za Sektor za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović kazao je na konferenciji za medije Uprave policije da je uhapšen koordinator glavnog urbanističkog inspektora koji sprovodi aktivnosti za Južnu regiju, R.D. (37) iz Podgorice, zbog sumnje da je počinio krivično djelo primanje mita u produženom trajanju.

Kako je dodao, u vezi sa njim procesuirane su i tri osobe.

Šćepanović je rekao da je kod njega pronađeno 50.000 eura.

“Obezbijedili smo dokaze da je to lice primalo novac za neizvršavanje svojih poslovnih obaveza. Pored ovoga identifikovali smo i uhapsili još pet osoba, a šesta nije uhapšena jer nije na terioriji Crne Gore”, istakao je Šćepanović.

Kako je naveo, radi se o licima koji su davali novac kako bi zaštitili svoje objekte koje su sagradili ili započeli da grade na teritoriji crnogorskog primorja.

Šćepanović je rekao da su jedan od ključnih prioriteta Sektora za borbu protiv kriminala krivična djela iz oblasti korupcije, ekološkog kriminala i neutralisanje djelovanja visokorizičnih organizovanih kriminalnih grupa.

“Aktivnostima službenika UP i službenika Sektora za borbu protiv kriminala dodatno unapređujemo bezbjednosni ambijent i postižemo mjerljive rezultate uz podršku državnog tužilaštva”, kazao je Ščepanović.

Podsjetio je da je juče uhapšen i šef područne jedinice Uprave za šume u Beranama Ž.V. zbog krivičnog djela primanje mita, i poručio da će na radnim mjestima biti uhapšen svako ko krši zakon, i da će to biti način djelovanja u budućnosti.

Dodao je i da je uhapšen Milan Kršić (47).

“Radi se o licu za kojim je raspisana međunarodna potjernica. On je uhapšen i sproveden u Viši sud, određen mu je pritvor”, istakao je Šćepanović.