Crna hronika

PODGORICA: Kapetan "LOTPolish"-a prijavio bombu u avionu, nakon pregleda nije pronađena esplozivna naprava

Autor Balša Janković Izvor Vijesti

Iz Aerodroma je zvanično saopšteno da je nešto prije 17 sati na Aerodromu Podgorica započet vanredni pregled aviona nacionalne poljske avio-kompanije, "LOT Polish Airlines".

Izvor: Profimedia

Kapetan "LOTPolish"-a prijavio je podgoričkoj policiji da se avionu te kompanije nalazi bomba.

Policija je bila na terenu, kao i policijska Grupa za protivdiverzionu zaštitu.

Iz Aerodroma je zvanično saopšteno da je nešto prije 17 sati na Aerodromu Podgorica započet vanredni pregled aviona nacionalne poljske avio-kompanije, "LOT Polish Airlines".

Kazali su da je avion izolovan i udaljen od putničkog terminala.

"Svi ostali putnici su na bezbjednom i ostale operacije se, za sada, realizuju nesmetano. Kontrola se sprovodi po propisanim procedurama u sinhronizovanoj akciji Uprave policije, aerodromskih i ostalih službi", piše u saopštenju.

Iz Uprave policije (UP) zvanično je saopšteno da su službenici UP obaviješteni danas od strane posade na letu Varšava – Podgorica, poljske aviokompanije, da je u avionu postavljena eksplozivna naprava.

"Naime, posadu su, prilikom leta iznad Mađarske, upoznali zaposleni na varšavskom aerodromu da su zaprimili dojavu da je u pomenutom avionu postavljena eksplozivna naprava, sa kojom je informacijom posada upoznala crnogorsku policiju po slijetanju na aerodrom", navodi se u saopštenju.

Iz UP su kazali da su preduzete aktivnosti iz nadležnosti policije, putnici su evakuisani, izvršen je protivdiverzioni pregled vazduhoplova, kojom prilikom nije pronađena eksplozivna naprava.

"Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici. Napominjemo da nije dolazilo do zatvaranja Aerodroma Podgorica", zaključuje se u saopštenju.

Iz Aerodroma je saopšteno da je sveoubuhvatna vanredna kontrola aviona, putnika i prtljaga kompanije "LOT Polish" na Aerodromu Podgorica pokazala da ne postoje bilo kakve smetnje da se avion vrati u redovan civilni saobraćaj.

Dodali su da je kontrolu sprovela Uprava policije uz asistenciju aerodromskih službi shodno procedurama za postupanje u vanrednim situacijama.

Avion iz Varšave (LO585) bio je u preletu iznad Crne Gore, ali je kapetan nakon dojave javio Kontroli letjenja da mora da sleti na pistu podgoričkog aerodroma.

Poljska letjelica je sletjela u 16.34 časova.