Crna hronika

EKSKLUZIVNE SLIKE! POGLEDAJTE KAKO JE ZVICER OGRANIZOVAO VATROMET POSLE UBISTVA ŠKALJARACA NA KRFU: Sve sam zapalio

Izvor Kurir

Radoje Zvicer, odbjegli vođa kavačkog klan, prema optužnici Javnog tužilaštva za organizovani kriminal preko Skaja je slao fotografije vatrometa organizovanog posle likvidacije Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu u julu 2020.

Izvor: Kurir, Mup

Odbjegli vođa kavačkog klana Radoje Zvicer, posle ubistva škaljaraca Alana Kožara i Damira Hadžića u dvorištu iznajmljene vile na ostrvu Krf organizovao je vatromet u bunkeru na stadionu Partizana, a njegov najbliži saradnik Slobodan Kašćelan "okretanje jagnjeta" u znak slavlja zbog likvidacije u kojoj su prema optužnici Javnog tužilaštva za organizovani kriminal učestvovala četvorica pucača koju su angažovali.

Kožar i Hadžić, podsjetimo, ubijeni su 23. jula 2020., nekoliko mjeseci pošto su u Atini likvidirani njihovi saradnici Igor Dedović i Stevan Stamatović.
Istog dana, prema navodima optužnice Zvicer je optuženom Nikoli Spasojeviću poslao šest fotografija uz tekst:
18.56 Ajmo brate, neka gori sve
18.56 O turciii
a potom u
19.19 Sve sam zapalio, ulicu, bg, tribinu
19.20 Svi slave
19.20 Ovo je osveta naša!

Izvor: Kurir

Lalić: Vatromet plaćen 1700 eura
Svjedok saradnik u postupku protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka, Srđan Lalić koji je u istrazi koja je vođena za zločine u Atini i na Krfu sastlušan kao svjedok, ispričao je da je Belivuk na dan ubistva na ostrvu došao u Beograd.

 Pisao nam je i ja, braća Budimir i još par ljudi po njihovom nalogu kupili vatromet, organizovalo se veliko slavlje u tom bunkeru na Partizanovom stadionu koji so koristili. Vatromet je plaćen mislim 1700 eura i oni su mi isto detajno prepričavali kako su ih našli - naveo je Lalić u iskazu koji je citiran u optužnici.

U porukama se ne navodi da li je Zvicer te večeri i sam bio na slavlju u Beogradu ili ne, s obzirom da je za njim optužnica raspisana tek nekih godinu dana kasnije.

Izvor: Kurir

Istog dana i Slobodan Kašćelan koji je takođe označen kao jedan od vođa kavačkog klana i sudi mu se u Crnoj Gori, poslao je poruke nepoznatoj osobi preko Skaja:
- Zivuo brate moj, ovo je sila jagnjad se peku.
- Ode veliki krvnik, gotovi su brate. Čudo veliko, odmah moram častiti piće.

Izvor: Kurir

Nekoliko sati ranije, zadovoljan zbog toga što su ubili Kožara i Hadžića, za kojima su tragali od juna kada su preko kartice infiltrirane u škaljarski klana, Ratka Živkovića zvanog Zemo, dobili informaciju da su na teritoriji Grčke, Zvicer je u 16.13 sati poslao poruku:
- Ovo je kidanje bilo!

Među prvima, sliku čaše uz poruku nepoznatoj osobi uz poruku "Ode gov..r napokon, eto mu ga sad, milion metara pod zemljom, spržen mu je mozak sad. Živ bio brate moj" - salje optuženi Stefan Andrejić koji je prema navodima optužnice učestvovao u likvidaciji na Krfu.

Optuženi Dragan Tomić takođe šalje sliku pića uz opis "pobjeda, bravo".
Pripadnik kriminalne grupe, Radoje Živković šalje poruku u kojoj kaže:
Sad ćemo govnavom metlom da ih ubijemo!


Prema navodima optužnice, kriminalnu grupu koja stoji iza ubistava škaljaraca u Atini i na Krfu, organizovali su Zvicer, Veljko Belivuk i Darko Šarić. Zvicer, međutim, nije obuhvaćen optužnicom jer se postupak protiv njega vodi u Grčkoj, na čijoj su teritoriji ubijeni.