Crna hronika

GRANIČNA POLICIJA UHAPSILA DVA ALBANSKA DRŽAVLJANINA OSUMNJIČENIH ZA KRIVOLOV

Granična policija uhapsila je dvojicu državljana Albanije osumnjičenih za krivolov.

Izvor: Nacionalni Parkovi Crne Gore

"Prilikom obavljanja patrolne djelatnosti u akvatorijumu Skadarskog jezera u rejonu Koraćica, službenici Stanice granične policije uočili su plovilo koje iz pravca Republike Albanije ulazi u crnogorske teritorijalne vode, preko granične linije i dva lica u njemu koja uz pomoć sonde, električne struje i agregata vrše izlov ribe. Nakon prilaska policijskih službenika lica se daju u bjekstvo, nakon čega su sustignuti na graničnoj liniji sa Republikom Albanijom. Provjerom identiteta lica utvrđeno je da se radi o E.D.(30) i G.Q.(23) albanskim državljanima. Oni su upravljali plovilom bez registarskih oznaka", saopšteno je iz Uprave policije.

Izvršenim pregledom plovila, dodaje se, pronađena su sredstva za nezakonit izlov ribe - sonda, dva pretvarača, dva akumulatora i osam komada jezerske ribe.

"O događaju je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici po čijem su nalogu E.D. i G.Q. lišeni slobode i protiv njih su policijski službenici podnijeli krivičnu prijavu zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nezakonit ribolov. Oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici na dalje postupanje", saopšteno je iz policije.