Crna hronika

STOJANOVIĆ PRIZNAO KRIVICU ZA ZLOUPOTREBU SLUŽBENOG POLOŽAJA!

Autor Teodora Orlandić Izvor Vijesti

Bivši direktor Uprave policije Slavko Stojanović optužen je za krivična djela zloupotreba službenog položaja i nedozvoljeno držanje oružje i eksplozivnih materija.

Izvor: Vlada Crne Gore

On je, kako se sumnja, zloupotrebom službenog položaja oštetio državnu kasu za 112.504 eura.

Bivši direktor Uprave policije danas je u Višem sudu u Podgorici priznao krivicu za djelo krivično djelo zloupotreba službenog položaja, odnosno u vezi šverca cigareta koje su pronađene u kamionu. Rekao je da se kaje.

Okrivljeni Stojanović nije priznao krivicu za nedozvoljeno držanje pištolja, pišu Vijesti.

Njegov branilac advokat Miroslav Adžić, kazao je pred sudskim vijećem da je odbrana ponudila predlog o zaključenju sporazuma o priznanju krivice. Specijalni državni tužilac Jovan Vukotić je naveo da Specijalno državno tužilaštvo (SDT) to odbija.

Stojanović je optužen za krivična djela zloupotreba službenog položaja i nedozvoljeno držanje oružje i eksplozivnih materija. On je, kako se sumnja, zloupotrebom službenog položaja oštetio državnu kasu za 112.504 eura.



“Iz dokaza prikupljenih u izviđaju i istrazi proizilazi osnovana sumnja da je okrivljeni, 31. marta 2018. godine, u Podgorici, kao službeno lice i javni funkcioner, protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja i ovlašćenja, pribavio drugom imovinsku korist i drugom nanio štetu, a vrijednost pribavljene imovinske koristi prelazi iznos od trideset hiljada eura, jer je, u svojstvu direktora Uprave policije Crne Gore, koji rukovodi njenim radom, a nakon što je saznao da je u Podgorici zaustavljen kamion njegovog prijatelja sa cigaretama bez potrebne dokumentacije i u namjeri da spriječi da policija, u skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku i Pravilnikom o načinu obavljanja određenih policijskih poslova i primjeni ovlašćenja u obavljanju tih poslova, prikuplja obavještenja od vozača kamiona, privremeno od njega oduzme kamion i cigarete, kako bi se obezbijedili predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz i podnese krivičnu prijavu državnom tužiocu, izdao naređenje da policija vozača pusti da kamionom sa cigaretama nastavi kretanje", naveo je ranije u saopštenju državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.