Crna hronika

Krivična prijava protiv direktora CEPS-a zbog neosnovanog korišćenja još jednog kredita

Autor Teodora Orlandić

Naime, policija direktora A.J. sumnjiči zbog krivičnog djela osnovano dobijanje i korišćenje kredita i druge pogodnosti i sumnje da je izvršenjem pričinio materijalnu štetu Evropskoj uniji odnosno budžetu Crne Gore

Ilustracija
Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović


"U nastavku izviđajnih radnji koje sprovode službenici Uprave policije – Sektora za borbu protiv kriminala, u predmetu protiv direktora NVO CEPS, zbog krivičnog djela osnovano dobijanje i korišćenje kredita i druge pogodnosti i sumnje da je izvršenjem pričinio materijalnu štetu Evropskoj uniji odnosno budžetu Crne Gore u ukupnom iznosu od oko 105.000,00 eura, podnijeta je i druga krivična prijava protiv istog lica.
Naime, A.J. se sumnjiči za isto, gore pomenuto krivično djelo, koje je izvršio na način što je u svojstvu izvršnog direktora Nevladine organizacije “Centar za ekonomski prosperitet i slobode” (CEPS), postupajući u ime i za račun naznačene NVO, novčana sredstva u ukupnom iznosu od 30.000 eura, koja je u decembru 2022. godine dobio od strane Ministarstva rada i socijalnog staranja, shodno ugovoru, a za realizaciju projekta “Socijalne usluge za starija lica i promovisanje koncepta aktivnog starenja”, protivno njihovoj namjeni, tokom 2023. godine, u cjelosti utrošio za lične potrebe, čime je budžetu Crne Gore pričinio materijalnu štetu u naznačenom iznosu. Službenici Sektora za borbu protiv kriminala nastavljaju intenzivne aktivnosti na suzbijanju svih oblika kriminaliteta i procesuiranju svih lica koji svojim privrednim poslovanjem nanose štetu finansijskom sistemu Crne Gore", saopšteno je iz Uprave policije.