Crna hronika

ODREĐENO ZADRŽAVANJE ĆETKOVIĆU I KORDIĆU ZBOG SUMNJE DA SU PRIPADNICI KRIMINALNE ORGANIZACIJE ZVICERA I VUŠOVIĆA

Autor Vasilisa Grgurević Izvor CdM

Za pripadništvo ovoj kriminalnoj organizaciji sumnjiče se i Mario Milošević, Radovan Mujović i Ivan Biletić, koji su u pritvoru zbog drugih krivičnih djela, i državljaninu Srbije D.T, koji je u bjekstvu.

Izvor: MONDO/Mirela Ljumić

Budvanima Aleksandru Saši Ćetkoviću i Davoru Kordiću određeno je zadržavanje do 72 sata po nalogu specijalne tužiteljke Nataše Bošković nakon što su jutros uhapšeni zbog sumnje da su pripadnici kriminalne organizacije koju su formirali Radoje Zvicer i Nikola Vušović sa ciljem da ubiju Marka Ljubišu Kana, potvrđeno je CdM-u.

Navodni organizatori kriminalne grupe, Zvicer i Vušović, osumnjičeni su i za pokušaj ubistva, navodno, visokopozicioniranog pripadnika škaljarskog kriminalnog klana, Marka Ljubiše, zvanog Kan, putem podstrekavanja.

Tokom izviđaja, kako su kazali iz SDT-a, prikupljeni su dokazi da su Zvicer i Vušović, u 2020. godini, u Crnoj Gori i Srbiji, organizovali kriminalnu grupu, čiji su pripadnici postali danas uhapšeni Kordić i Ćetković, D.T, Milošević, Mujović i Biletić, kao i Lazar Ilić, Strahinja Savić, Grga Milićević, Miloš Klečko i Nikola Milenković.

“Koja je djelovala tokom te i naredne godine, sa ciljem ubistva i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija, a radi sticanja nezakonite dobiti i moći. Osumnjičeni organizatori su, izvršavajući kriminalni plan, kod optuženih L.I. i S.S. (Ilić i Savić, prim.a) stvorili odluku da ubiju M.LJ, sa nadimkom K (Marko Ljubiša-Kan, prim.a), zbog čega su optuženi preduzimali određene radnje sa tim ciljem. Međutim, u tome su spriječeni jer ih je uhapsila policija, u januaru 2021. godine, u Budvi”, piše u saopštenju portparola SDT-a, specijalnog tužioca Vukasa Radonjića, kako prenosi CdM.

Specijalno državno tužilaštvo je, podsjetio je on, u julu 2021. godine podiglo optužnicu protiv Lazara Ilića, Strahinje Savića, Grge Milićevića, Miloša Klečka i Nikole Milenkovića.

U postupku pred Višim sudom u Podgorici, koji je uslijedio nakon što je optužnica potvrđena, Ilić, Savić, Milićević i Klečko, oslobođeni su optužbe da su planirali da ubiju Budvanina Marka Ljubišu-Kana, početkom 2021. godine, jer, kako je obrazloženo tada, nema dokaza.

Za krivično djelo ubistvo u pokušaju putem podstrekavanja osuđen je Nikola Milenković, kojem je presudom izrečena jedinstvena kazna zatvora od pet godina.