Crna hronika

KRIVIČNA PRIJAVA OSUMNJIČENOM ZA NELEGALNU GRADNJU U ZONI NACIONALNOG PARKA SKADARSKO JEZERO

Autor Vasilisa Grgurević

Podgorička policija podnijela je krivičnu prijavu protiv M.D, koji se sumnjiči za nezakonitu gradnju u zoni Nacionalnog parka Skadarsko jezero.

Izvor: Nacionalni Parkovi Crne Gore

"Službenici Uprave policije su 29. jula od strane službenika Nacionalnog parka Skadarsko jezero obaviješteni da lice M.D. u zoni Nacionalnog parka Skadarsko jezero, lokacija Bistrica - Zavrbiš, lokalni naziv Kurješnica, vrši iskop šljunka i pijeska, te da gradi objekat bez prijave i dokumentacije za građenje. Dolaskom na lice mjesta, službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su utvrdili da nije došlo do iskopavanja šljunka i pijeska, već da je u toku gradnja bungalova, te da lice M.D. na zahtjev policijskih službenika nije pružio na uvid traženu dokumentaciju", saopštila je Uprave policije.

Po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici je, nakon prikupljenih obavještenja, nadležnim inspekcijama upućen zahtjev za sprovođenje inspekcijskog nadzora predmetnog objekta.

"Službenici Uprave za inspekcijske poslove - Odsjeka za ekološku inspekciju i Odsjeka za inspekciju za vode su nakon izvršenog inspekcijskog nadzora na predmetnoj lokaciji, utvrdili da lice M.D. ne posjeduje odobrenje niti dokumentaciju za građenje objekta, nakon čega su donijeli Rješenja kojim se licu M.D. zabranjuje dalje vršenje radnji i aktivnosti na izgradnji objekta. Nakon prikupljenih obavještenja i pribavljene dokumentacije, po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su podnijeli krivičnu prijavu protiv M.D. zbog sumnje da je počinio krivično djelo građenje objekata bez prijave i dokumentacije za građenje", zaključuje se u saopštenju.