Crna hronika

VIŠI SUD: NASTAVLJENO SUĐENJE KAŠĆELANU I OSTALIM OKRIVLJENIM U PREDMETU IZ 2017. GODINE

Autor Vasilisa Grgurević

Saslušanjem svjedoka oštećenog Krsta Bujkovića, danas je u Višem sudu u Podgorici, nastavljeno suđenje Slobodanu Kašćelanu i ostalim okrivljenim u predmetu iz 2017. godine.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Svjedok oštećeni Krsto Bujković je u sudu kazao da se zbog protoka vremena ne sjeća određenih okolnosti i situacija i da zbog toga što ne može precizno da se izjasni, te da ne želi da kaže nešto u šta nije siguran.

Rekao je da je u korektnim odnosima sa optuženim Vladimirom Božovićem, da ga poznaje iz škole, ali da se ne druže. Ne poznaje ostale optužene, izjasnio se svjedok.

Svjedok nije mogao da se precizno izjasni na pitanje suda i tužilaštva a vezano za sms poruku koja mu je stigla na mobilni telefon i u kojoj mu je, prema navodima tužilaštva, tražen novac.

Rekao je da se ne sjeća sadržaja poruke, količine novca koji je tražen, broja sa kojeg je upućena poruka, kao ni zbog čega je tražen novac od njega.

Kazao je i da se ne sjeća da li je to prijavio policiji, ali da mu je kasnije Specijalno državno tužilaštvo (SDT) uzelo telefon. Naglasio je da nikome ništa nije dugovao.

Odgovarajući na pitanja specijalnog tužioca Ivana Mandića, Bujković nije mogao da se sjeti kakav mu je osjećaj izazvala poruka koju je primio.

U vezi eksplozije u kojoj je oštećen automobil njegovog strica, naglasio je da on tada nije bio u našoj zemlji i da taj automobil nije njegov, te i da vezano za to ne zna ništa.

Predsjednica specijalnog vijeća sudija Nada Rabrenović pitala je svjedoka da li je sa nekim razgovarao u vezi današnjeg svjedočenja, te da li je uplašen i da li mu je neko prijetio. Svjedok je kazao da mu niko nije prijetio.

Na prethodnom ročištu glavnog pretresa održanog u junu, specijalni tužilac Vukas Radonjić odustao je od krivičnog gonjenja protiv okrivljenih Nikole i Igora Andrića, te Tripa Moškova, za krivična djela davanje mita i stvaranje kriminalne organizacije.

Prema navodima optužnice, Slobodan Kašćelan i Igor Božović, krajem maja 2010. godine, organizovali su kriminalnu grupu čiji su se članovi bavili švercom droge, iznudama, zelenašenjem, pranjem novca i davanjem mita. Optužnicom su obuhvaćeni i Vladimir Božović, Miloš Radonjić, Siniša Vlahović, Aleksandar Đurišić, Igor Đurišić, Davor Prelević, Stefan Brnović, Aleksandra Bogdanović, Đerđ Camaj, Zlatko Samardžić i Ilija Dedović.