Crna hronika

UPRAVA POLICIJE: Naši službenici postupali po instrukcijama i nalogu postupajuće državne tužiteljke

Uprava policije se oglasila nakon saopštenja Osnovnog državnog tužilaštva

Uprava policije
Izvor: MONDO/Gordana Šćepanović

Službenici Uprave policije, Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su u predmetu koji se odnosi na prijave koje su podnijeli visoki zvaničnici u Ministarstvu unutrašnjih poslova Iva Vukoslavčević i Petar Koprivica isključivo postupali po instrukcijama i nalogu postupajuće državne tužiteljke koja je dala smjernice i obavezujuća uputstva za preduzimanje konkretnih mjera i radnji i podnošenja krivične prijave.

To je saopšteno iz Uprave policije, koja se oglasila nakon saopštenja Osnovnog državnog tužilštva u kojem je navedeno da državni tužilac tek treba da donese odluku u dva predmeta - slučaju prijave direktorice Direktorata za normativne poslove MUP-a Ive Vukoslavčević da je doživjela nasilničko ponašanje od državnog sekretara MUP-a Petra Koprivice u njegovom kabinetu, ali i po prijavi Koprivice da ga je koleginica navodno lažno prijavila za uvrede i nasilje.

"Uprava policije danas se zvanično oglasila saopštenjem za javnost u kojem se navodi da je policija preduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti, a po nalogu postupajuće tužiteljke, u odnosu na prijave koje su podnijeli visoki zvaničnici u Ministarstvu unutrašnjih poslova I.V. i P.K. Dalje se u saopštenju navodi da je postupajuća tužiteljka izvršila pravnu kvalifikaciju djela i naložila da se protiv I.V. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično djelo lažno prijavljivanje. Službenici Uprave policije, Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su isključivo postupali po instrukcijama i nalogu postupajuće državne tužiteljke koja je dala smjernice i obavezujuća uputstva za preduzimanje konkretnih mjera i radnji i podnošenja krivične prijave", saopšteno je iz Uprave policije.

Dodaje se da se nakon zvaničnog sapštenja Uprave policije zvaničnim saopštenjem oglasilo Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici.

"Koje je dalo saopštenje i kontaktiralo policijskog službenika koji je postupao u ovom predmetu po nalogu postupajuće tužiteljke, gdje mu je dalje naloženo da ne postupi kako je naložila tužiteljka već da dostavi spise predmeta na ocjenu i mišljenje, te da će odluka biti donijeta nakon sprovedenog izviđajnog postupka. Službenici Uprave policije sačinili su službene zabilješke o načinu dobijanja instruktivnih mjera i radnji i obavezujućih naloga", piše u saopštenju policije.