Crna hronika

KOPRIVICA: PODNIO SAM PRIJAVU PROTIV VUKOSLAVČEVIĆ ZA LAŽNO PRIJAVLJIVANJE

Autor Balša Janković

On je u reagovanju kazao da je planirana reorganizacija direktorata kojim rukovodi Vukoslavčević.

Izvor: MONDO/Mirela Ljumić

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Petar Koprivica kazao je da je to što je direktorici Direktorata za normativne poslove i razvoj policije Ivi Vukoslavčević, saopšteno da će joj prestati funkcija nakon stupanja na snagu nove sistematizacije radnih mjesta rezultiralo "lažnom prijavom" protiv njega, a sve sa ciljem "kreiranja lažne predizborne afere".

On je u reagovanju kazao da je planirana reorganizacija direktorata kojim rukovodi Vukoslavčević.

Vukoslavčević je podnijela krivičnu prijavu protiv Koprivice tvrdeći da je danas u njegovom kabinetu omalovažavao, vrijeđao pa čak i odgurnuo.

"S indignacijom odbacujem navode iz prijave Vukoslavčević, zbog čega sam protiv iste podnio prijavu za lažno prijavljivanje. U vezi sa navedenim, kao državni sekretar MUP-a koji koordinira rad ministarstva iz oblasti koje su u resoru Vukoslavčević, tražio sam njeno izjašnjenje povodom propusta u radu. Konkretno, zbog tih propusta, radna grupa koja po nalogu ministra treba da u hitnom roku sačini Predlog izmjena i dopuna Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, kasni sa početkom rada skoro mjesec dana. U vezi sa tim, sačinio sam službenu zabilješku, istu uputio ministru, nakon čega je nastala lažna predizborna prijava direktorice Vukoslavčević", naveo je Koprivica u saopštenju.

Naveo je i da nikada nije imao problema sa zakonom, te da da za razliku od Vukoslavčević protiv njega "nikada nije podnesena bilo kakva prijava".

Koprivica je saopštio i da funkciju državnog sekretara obavlja isključivo zbog dugogodišnjeg iskustva u organima bezbjednosti i da nije bilo čiji politički funkcioner.

"Zbog svega navedenog, zbog zaštite ličnog, ali i integriteta Ministarstva, dalje aktivnosti ovim povodom preduzimaću iskljičivo pred nadležnim organima", zaključio je Koprivica.