Crna hronika

NA GP DEBELI BRIJEG UHAPŠENA TRI TURSKA DRŽAVLJANINA OSUMNJIČENA ZA FALSIFIKOVANJE ISPRAVA

Jedan turski državljanin se sumnjiči i za krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi

Izvor: MONDO/Gordana Šćepanović

Crnogorska policija je na Graničnom prelazu Debeli brijeg, uhapsila tri turska državljanina koji se sumnjiče za krivično djelo falsifikovanje isprava, od kojih se jednom na teret stavlja i krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, saopštila je Uprava policije (UP).

“Naime, 6. septembra oko 22.40 časova na graničnom prelazu Debeli brijeg kontrolisano je vozilo francuskih registarskih oznaka kojim je upravljao M.D. (59), turski državljanin. Sa njim su se u vozilu nalazili I.H.A. (24) i Z.D. (59), takođe državljani Republike Turske”, kazali su iz policije.

Prilikom kontrole oni su policijskim službenicima na uvid dali francuske dozvole za privremeni boravak za koje se posumnjalo da su falsifikati. Nakon prikupljenih obavještenja od lica i konsultacije sa postupajućim državnim tužiocem, protiv I.H.A., Z.D. i M.D. podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično djelo falsifikovanje isprava i oni su uhapšeni.

“Daljim aktivnostima na terenu, nakon prikupljenih dodatnih obavještenja po nalogu postupajućeg tužioca, službenici Stanice granične policije I – Herceg Novi, podnijeli su protiv M.D. i krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi”, naveli su iz policije.