Crna hronika

Rmandić: MUP pokrenuo dva disciplinska postupka protiv mene zbog izjave za medije i navodnog vrijeđanja Adžća

Autor Anđela Vukčević

Kaže da su oba postupka zakazana za srijedu, 11. septembar, u zgradi "Limenka".

Izvor: MONDO

Predsjednik Nezavisnog sindikata policije Igor Rmandić saopštio je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova protiv njega pokrenulo dva disciplinska postupka koja su, kako navodi, u vezi sa obavljanjem sindikalne aktivnosti. Tvrdi da se time "pokušava ugušiti" rad sindikata na čijem je čelu.

Kaže da su oba postupka zakazana za srijedu, 11. septembar, u zgradi "Limenka".

"Za 11,00 časova je zakazan disciplinski postupak gdje mi se na teret stavlja to što sam kao predsjednik sindikata dao izjavu za medije o stanju u policiji. Meni a i svim drugim predstavnicima sindikata se na ovaj način zabranjuje komunikacija sa medijima, ugrožava se pravo na rad i meni i vama. Ukoliko budem oglašen krivim, to će biti jasna poruka svim drugim sindikalcima da je kontakt i davanje izjava ili informacija medijima strogo zabranjeno i kažnjivo", navodi on.

Kaže da je drugi disciplinski postupak zakazan za 14.30 časova i da se tiče dešavanja na protestu ispred MUP-a u septembru 2023. godine, kada ih je, kako kaže, "verbalno, a umalo i fizički napao" tadašnji resorni ministar Filip Adžić. Pojasnio je da mu se na teret stavlja da je uvrijedio Adžića.

"Obzirom da se jedan postupak tiče nesmetanog rada medija, a da su o pomenutom protestu izvještavali svi mediji u Crnoj Gori, molim Vas da ispratite oba ročišta i svojim prisustvom i izvještavanjem date doprinos slobodi govora koja se očigledno pokušava ugušiti", zaključio je Rmandić u saopštenju dostavljenom medijima.